marți, septembrie 28

AFGANISTAN: Criză umanitară de proporții

1
105

Conform unui articol din AP, ”talibanii au sărbătorit joi Ziua Independenței Afganistanului declarând că au învins Statele Unite”. Cu toate acestea autorii articolului nu se sfiesc a atrage atenția că: ”în Afganistan se desfășoară o criză umanitară de proporții”

În continuarea acelui articol se mai arată  că, deja au început să apară provocări la  nivelul conducerii lor, de la conducerea guvernului înghețat al țării și până la opoziția armată, existând riscul de o potențială confruntare.”


În articolul se mai afirmă că ”talibanii nu au oferit până acum niciun plan pentru guvernul pe care intenționează să îl conducă, cu excepția faptului că îl vor conduce după legea islamică, numită Shariah”.

Cu toate acestea, presiunea  internă continuă să crească, iar declarațiile din ultima vreme par să confirme acestea.

O criză umanitară de proporții incredibile se desfășoară în fața ochilor noștri”, a avertizat joi, Mary Ellen McGroarty, șefa Programului alimentar mondial din Afganistan.

 


 

1 comment

  1. MAITRE 19 august, 2021 at 12:50 Răspunde

    Se exagereaza mult , in loc sa foloseasca banii publici pentru politici publice de ajutorare si dezvoltare a tarilor sarace papusarii fac si creeaza zone de conflict si razboaie cheltuind miliarde de dolari pentru a impune falsa lor oranduire care a dat gres lamentabil .
    Amestecul lor in politica lumii si a altor state nu este altceva decat un terorism mondial promovat de ei pentru a vinde arme si pentru a distruge tot in jurul lor .
    Totul este premeditat .

Leave a reply