duminică, iulie 14

Afară cu TikTok din SUA! Asaltul lui Trump împinge compania din China să vândă afacerea americanilor

0
1041

Microsoft și-a confirmat intenția de a cumpăra platforma de micro-video TikTok din Statele Unite, după ce CEO-ul companiei americane, Satya Nadella, a avut o discuție cu președintele Donald Trump, care a anunțat intenția de a interzice aplicația chineză.

„Microsoft este pregătită să continue discuțiile pentru a explora cumpărarea de TikTok în Statele Unite”, a declarat compania într-un comunicat publicat pe blogul său.

Gigantul american din industria IT va intra în discuții cu ByteDance, compania care deține TikTok, „rapid”, cu scopul de a finaliza negocierile „în câteva săptămâni”. Discuțiile s-ar putea încheia înainte de 15 septembrie, anunță compania, care speră că va continua dialogul cu guvernul Statelor Unite, „inclusiv cu președintele”.

Microsoft insistă asupra faptului că datele private ale utilizatorilor americani vor fi transferate și vor rămâne în Statele Unite, în timp ce datele care sunt acum stocate în afara țării vor fi șterse după ce au fost transferate. Multinaționala subliniază importanța „abordării preocupărilor” lui Trump.

„Microsoft apreciază implicarea personală a lui Trump și a guvernului Statelor Unite, deoarece continuă să dezvolte protecții de securitate puternice pentru țară”, adaugă el.

Preocuparea guvernului Statele Unite legat de rețeaua socială chineză este explicată prin suspiciuni că datele TikTok ale utilizatorilor din SUA pot ajunge în mâinile guvernului Xi Jinping, în ciuda faptului că compania neagă aceste acuzații și asigură că stochează datele în afara Chinei.

Microsoft a dezvăluit că operațiunea de preluarea a companiei chineze ar include nu numai activitățile TikTok din SUA, ci și cele din Canada, Australia și Noua Zeelandă. Gigantul american face acest anunț într-un moment în care autoritățile australiene, precum cele ale altor puteri occidentale, urmăresc din ce în ce mai mult activitățile rețelei de socializare chineze.

Leave a reply