Afară cu Mîța Rusiei din școala românească și cu buldogul ”Mitralieră” din Parlament! Două cadouri otrăvite, într-o singură zi

1
938

Incredibil ce lovituri primește România pe final de an, în plin blocaj privind formarea noii coaliții de guvernare după alegerile din 6 decembrie! Două cadouri otrăvite, chiar înainte de Sărbători, vin să șocheze opinia publică tocmai în momentul în care partidele prooccidentale negociază formarea unui nou Guvern.

Un colaborator al publicației Sputnik, organul oficial de propaganda al Rusiei, a devenit consilier al secretarului de stat Mihaela Popa din Ministerul Educației!

 

Alexandru Mîță, fan Rusia, a ajuns la vârful Educației

Este vorba de Alexandru Mîță, profesor și inspector școlar în județul Vaslui. Mîță este președinte al unei asociații care militează intens pentru promovarea intereselor Rusiei și, în 2016, a înaintat Parlamentului European o notă de protest referitoare la o rezoluţie a Legislativului Uniunii Europene contra presei ruse.

În 2017, Mîță declara, într-un interviu la Sputnik, că parteneriatul României cu SUA este ”de tip colonialist”.

Guvernul României i-a dat acum lui Mîță un post de consilier la un secretar de stat care se ocupă de fondurile europene.

Promovarea lui Alexandru Mîță (46 de ani), inspector școlar în domeniul limbilor moderne în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, a avut loc în luna octombrie și a fost decisă de secretarul de stat Mihaela Popa, cea care l-a adus drept consilier în cadrul cabinetului său din Ministerul Educației. Popa a fost numită cu puțin timp înainte, în septembrie, fiind responsabilă cu atragerea fondurilor europene.

Alexandru Mîță a declarat, pentru G4Media, că este loial ”100%” Statului Român și că nu a fost contactat niciodată de vreun serviciu secret al unui stat străin.

Secretarul de stat Mihaela Popa a afirmat că nu știe nimic din aspectele prezentate de G4Media: ”Chiar nu știu nimic din toate acestea. Eu sunt pro-americană și pro-europeană. L-am luat pe domnul Mîță datorită experienței sale în domeniul digitalizării din educație”.

Popa a afirmat că îl va schimba din funcție pe Mîță.

Visul lui Dragnea s-a împlinit!

Axa Tăriceanu-Dragnea-Ciolacu a protejat corupția politică

Este al doilea șoc primit de societatea românească după decizia luată în ultima zi a Parlamentului vechi.

Camera Deputaților a adoptat, marți, în ultima ședință de plen a acestei legislaturi, legea inițiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu – ”Mitralieră”, care îi scapă de închisoare pe cei inculpați pentru evaziune fiscală dacă prejudiciul este până la 100.000 de euro și dacă îl achită integral. Proiectul a fost depus în 2017 pe vreme când Liviu Dragnea era șeful Camerei Deputaților și a fost declarat neconstituțional de judecătorii CCR.
Legea mai spune că dacă inculpații pentru evaziune fiscală dau și 20% în plus față de prejudiciul creat, fapta nu se mai pedepsește deloc, indiferent de cuantumul evaziunii.
Proiectul a fost depus în 2017 pe vreme când Liviu Dragnea era șeful Camerei Deputaților și a fost declarat neconstituțional de judecătorii CCR. Parlamentul a adoptat proiectul în 2018, cu voturile PSD, ALDE și UDMR dar legea a fost atacată la Curtea Constituțională de PNL, USR și PMP.
Cum a încercat să justifice deputatul „Mitralieră” – care nu a mai prins loc în viitorul Parlament – necesitatea acestui proiect:

  • „Dacă inculpatul acoperă în totalitate prejudiciul și nu mai execută pedeapsa efectivă cu închisoarea, statul va avea de câștigat de două ori: va recupera prejudiciul creat integral, într-un timp relativ scurt, și nu va mai efectua cheltuieli cu detenția condamnatului”.

1 comment

Leave a reply