Afară cu Dragnea din Curte! Orban promite că viitoarea putere va curăţa CCR, instituţie capturată de clanurile penale

1
2341

Curtea Constituţională a României (CCR) a ajuns un refugiu al rinocerilor comunişti şi al căţeilor de companiei ai marilor corupţi. Din acest motiv, această instituţie creată de Constituţie pentru a proteja democraţia a devenit, din cauza penetrării ei cu pioni ai mafiei vechi şi noi, o instituţie care sabotează democraţia cu aproape fiecare decizie.

Nu întâmplător, camarila Dragnea-Tăriceanu-Tudorel Toader a atacat la CCR felul în care au fost formate completuri de la Înalta Curte, ştia că marii corupţi au „trecere” la unii judecători CCR care au trădat Constituţia, pentru a proteja mafia penală.

În această seară, premierul Orban a promis că noua putere din Parlament (care acum e formată tot din PSD, ALDE, PRO ROMÂNIA şi UDMR, partide ce deţin majoritatea), rezultată după viitoarele alegerile parlamentare, va avea ac de cojocul CCR.

Toader-Dragnea-Tăriceanu, autorii asaltului la statul de drept şi ai planului de subminare a independenţei justiţiei

Preşedintele PNL a declarat miercuri seara că, după alegeri, va fi pregătită o propunere de modificare a prevederilor constituţionale privind Curtea Constituţională a României (CCR), motivând că mai multe decizii din ultima vreme ale CCR au creat impresia că instituţia este o „filială” a PSD.

„Am anunţat că după alegeri vom pregăti o propunere de modificare. Din păcate, sunt necesare schimbări de la nivel constituţional şi vom pregăti o modificare astfel încât să punem CCR în cadrul constituţional şi să determinăm un comportament corect al CCR, pentru că, din păcate, au existat multe decizii în ultima vreme care au creat impresia despre CCR că este o filială a PSD. Lucrul acesta nu poate fi acceptat”, a declarat Orban, la Realitatea Plus.

El a vorbit şi despre propunerile PSD vehiculate pentru unele instituţii, respectiv Nicolae Bădălău la Curtea de Conturi şi Toni Greblă la Consiliul Legislativ.

„Normal că nu au ce să caute în astfel de instituţii. PSD va fi judecat şi pentru oamenii pe care îi propulsează în funcţii publice„, a afirmat premierul.

Orban a menţionat că propunerile PNL pentru mai multe instituţii nu au fost votate încă în forurile statutare ale partidului.

La CCR, au ajuns să-şi facă veacul Valer Dornean, politruc din vremea lui Ion Iliescu, sau Gheorghe Stan, considerat cel mai detestat magistrat din România pentru că a condus Secţia Specială, zisă şi „SS-Gestapo”, creată de PSD şi ALDE pentru distrugerea DNA şi intimidarea procurorilor şi judecătorilor anticorupţie.

Gheorghe Stan, ditamai magistratul, a lucrat pentru fugarul Sebastian Ghiţă şi împotriva ex-şefei DNA

Gheorghe Stan a fost ales de Dragnea şi Tăriceanu să conducă „SS-Gestapo” special pentru că era un magistrat slab, fără rezultate notabile sau carieră de succes.

Prezenţa sa deplorabilă profesional a putut fi descoperită şi de opinia publică atunci când a fost audiat în Parlament, înainte de a fi recompensat cu un post cald de judecător CCR (după ce SS-Gestapo o călcase în picioare pe Kovesi, la cererea lui Sebastian Ghiţă), când nu a ştiut nici măcar câte articole are Constituţia României. Nu putea exista o ruşine mai mare pentru un viitor judecător CCR!

Cu astfel de specimene la CCR, România are toate şansele să se facă pulbere din interior.

S-a văzut la o ultimă decizie recentă, când aceeaşi infamă insituţie a salvat-o pe fiica baronului PSD de Prahova, Andreea Cozma, care altfel ar fi riscat să ajungă la închisoare pentru fapte de corupţie.

Curtea Supremă a anulat condamnarea de 4 ani închisoare a Andreei Cosma. Dosarul merge la rejudecare, potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție. Judecătorii Curții Supreme au anulat condamnarea Andreei Cosma pe motiv de compunere nelegală a completurilor de 3 judecatori de la ÎCCJ, ca urmare a deciziei CCR.

Practic, prin această decizie posibilă via CCR, s-a văzut clar că Dragnea a intrat în CCR, chiar dacă nu el personal, ci prin oameni ca Gheorghe Stan. Prin modificările anunţate de Orban în această seară, „Dragnea din CCR” ar urma să dispară.

1 comment

Leave a reply