Lille, Lyon (Bron), Nantes, Nisa, Toulouse și Beauvais: 6 aeroporturi franceze evacuate de urgență

0
1669

Mai multe aeroporturi din Franța evacuate în această miercuri, după „amenințări cu atacuri” primite prin email. Unele zboruri au fost deviate, iar întârzierile se acumulează.

Din cauza creșterii amenințărilor cu bombă în ultimele zile șase aeroporturi din Franța, au fost nevoite să efectueze o evacuare miercuri târziu, după „amenințări de atac primite prin e-mail ”, a declarat pentru AFP o sursă din poliție.

Aeroporturile în cauză sunt Lille, Lyon (Bron), Nantes, Nisa, Toulouse și Beauvais, a spus această sursă. Le Figaro face un bilanț al situației.

În ceea ce privește aeroportul Toulouse-Blagnac, personalul a primit un e-mail în care se indică prezența unei bombe pe amplasament în jurul orei 10:30. În urma procedurii, a urmat o „înlăturare a îndoielii ”, implicând interventia politiei.

La Nisa, aeroportul a explicat însă că „ a existat o singură alertă de pachet suspect, ceva frecvent, care impunea stabilirea unui perimetru de securitate”. Fără a menționa, însă, primirea unui email de către echipe. Aeroportul din Nisa a clarificat că „ totul a revenit la normal ”.

Un purtător de cuvânt al Direcției Generale a Aviației Civile (DGAC) a confirmat lui Le Figaro că au fost declanșate „amenințări cu bombă” miercuri dimineață, precum și „ evacuări de terminale ” pe patru platforme – Lille, Lyon, Toulouse și Beauvais.

  • Trei aeroporturi au înregistrat întârzieri semnificative la scurt timp după prânz, potrivit ziarulromanesc:
  1. Toulouse-Blagnac (două ore la sosire, o oră și jumătate la plecare),
  2. Lille-Lesquin (o oră și jumătate la sosire și plecare)
  3. Beauvais -Tillé (la aproape două ore de la plecare).

La aeroportul Bron – aeroport de afaceri – „a fost o ridicare a îndoielilor, traficul s-a reluat”, a precizat conducerea aeroportului. În Lille, „terminalul a fost evacuat în jurul orei 10:30”, potrivit unui purtător de cuvânt.

Contactat, grupul ADP (fostul Aéroports de Paris) – care administrează aeroporturile Paris Charles de Gaulle, Paris Orly și Paris Le Bourget – a asigurat, la rândul său, că nu este preocupat, în acest stadiu, de aceste amenințări cu bombă care afectează multe aeroporturile franceze.

Niciunul dintre aeroporturile din Paris nu este afectat de amenințările cu bombă. Cu toate acestea, rămânem în mod evident pe deplin vigilenți”, explică compania lui Le Figaro .

În ultimele zile, mai multe amenințări cu bombă au vizat școli, dar și Muzeul Luvru și Castelul Versailles.

Leave a reply