luni, septembrie 27

Adrian Severin crede că:”România, în atare condiții să se înțeleagă direct cu Rusia”

1
62

Aceasta este opinia lui Adrian Severin,  într-un articol de opinie, publicat duminica, in Cotidianul.

Adrian Severin, 67 de ani, fost europarlamentar și ministru de externe, comentează criza politică din țară și susține că „singura șansă a României, în atare condiții, ca și în 1944, este să se înțeleagă direct (nu prin Washington) cu Rusia (cu care mai poate găsi interese strategice congruente)”.


Politicianul consideră  actuala criza politică, de la București drept „o agitație politică irațională”: „Se distruge tot ce a mai rămas din sistemul constituțional pluripartit, pentru ca, devenit un simplu bun, cvasi-statul România (un stat eșuat) să fie pus sub «administrarea directă» a unui regim de mână forte acționând din mandat internațional” sustine acesta.

Severin mai crede că, nici nu contează cine a „amorsat” criza, „care, de fapt, nu este politică, ci națională – o criză de destin istoric”.

„Cîțu, Barna sau Cioloș; nu contează cum vor vota AUR sau PSD; nu contează ce spun Ciolacu sau Orban, pe ce picior dansează Dâncu și Rareș Bogdan ori la ce oră revine din adormire Iohannis. Cel din urmă are misiunea ca, după ce a lucrat cu succes la suspendarea Constituției, să creeze condițiile pentru ca românii să salute, de nevoie, dacă nu de gust, schimbarea regimului politic și trecerea de la democrația autohtonă coruptă și impredictibilă, la autoritarism și subordonare externă integrală. Asta se execută acum”, opinează Adrian Severin.

1 comment

Leave a reply