Adio, PSD, adio Tudorache, Clotilde e primar la sectorul 1! BEC nu anulează alegerile

0
1233

Planul PSD și al televiziunilor sale de casă nu a ținut: Biroul Electoral Central (BEC) a respins din nou cererea PSD de anulare a alegerilor în sectorul 1. Solicitarea fusese adresată BEC, iar între argumentele pe care se baza acțiunea primarului Dan Tudorache era înregistrarea video difuzată miercuri seara de Antena 3.

Dan Tudorache, primarul în funcție și contracandidatul lui Clotilde Armand, și-a construit un plan, împreună cu Antena 3, prin care a încercat să anuleze alegerile câștigate de contracandidata sa.

Doar că acea filmare care ar fi trebuit să fie cauza anulării alegerilor nu demonstra nimic ilegal, după cum a confirmat și ministrul de Interne.

Marcel Vela a declarat joi că în depozitul cu buletinele de vot se aflau președintele Biroului Electoral de Circumscripție al Sectorului 1, un membru în BES 1, delegat din partea PPU-SL (partidul lui Dan Voiculescu), cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141, cel care se vede că ridică un sac, și 3 observatori candidați care supraveghează procedura.

„Confirm că în urma analizelor cei prezenți în depozitul unde sunt buletinele de vot sunt președintele Biroului Electoral de Circumscripție al Sectorului 1, un membru în BES 1, delegat din partea PPU-SL, cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141, cel care se vede că ridică un sac, și 3 observatori candidați care supraveghează procedura”, a precizat Vela. El a spus că a văzut un atac constant asupra MAI, deși, conform Legii 115/2015, ministerul este implicat în desfăşurarea alegerilor doar în măsura în care asigură paza la secţiile de votare şi pe timpul transporturilor materialelor necesare procesului electoral, iar angajaţii ministerului intervin în proximitatea secţiilor de votare pentru menţinerea ordinii. El a spus că în scandalul de la Sectorul 1 primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unui apel la 112, iar MAI a înaintat acest caz Parchetului Sector 1. „MAI nu intervine în această verificare, dar sunt convins că ea va reflecta realitatea”, a susținut Vela, citat de Hotnews..

PSD a depus plângere la parchet pentru acuzația de fraudă electorală, după cum a declarat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu. Întrebat despre explicațiile Biroului Electoral Sector 1 privind imaginile cu persoane care umblă la sacii cu voturi, Grindeanu a spus că nu mai crede explicaţiile transmise de BES1.

Ce n-a spus Grindeanu este cine l-ar putea crede pe el, după ce-a aruncat România în aer cu OUG 13 – acțiunea de scoatere a României din UE (ROMEXIT).

VEZI ŞI:

Gâdea îl atacă pe Orban după ce premierul a spus că Antena 3 apără infractorii

Piedone, aici va fi noul Colectiv?

”Madam Usturoi” îl umilește pe Ponta: “Trebuie să cred şi eu în partid, nu doar partidul în mine”

Leave a reply