duminică, iulie 21

VIDEO. Adio, Ponta! Anca Alexandrescu scoate la iveală DOCUMENTUL care îl îngroapă pe liderul Pro România

1
5418

Victor Viorel Ponta primit miercuri lovitura de grație. Culmea, chiar din partea fostei sale consiliere din vremea când era prim-ministru.

Anca Alexandrescu a declarat miercuri, la Realitatea Plus, că Victor Ponta i-a dat un document secret de serviciu cu informații despre procurorul Jean Uncheșelu și i-a cerut să-l dea unui ziarist de la o publicație online care a servit multă vreme interesele mafiei din justiție.

Asta se petreceau taman în perioada în care Ponta era anchetat de respectivul procuror, în Dosarul ”Turceni-Rovinari”, în care era acuzat că a primit de la Dan Șova o șpagă de un milion de euro. În cele din urmă, Ponta a fost achitat foarte suspect la Înalta Curte, dar fostul său colaborator, Dan Șova, a fost condamnat.

Anca Alexandrescu a prezentat la Realitatea Plus și documentul despre care a spus că l-a primit de la Ponta.

Răzvan Savaliuc

Jurnalista, care a lucrat și pentru foștii premieri Năstase, Dragnea și Dăncilă, a povestit că Victor Ponta a chemat-o în biroul său și i-a întins un plic.

„Mi-a spus, îl citești și te lămurești.

„Când mi-a dat plicul, nu a vorbit deloc (despre nume de persoane-n.r.), probabil se temea să nu fie înregistrat. Mi-a fost greu să înțeleg ce dorea. Pe plic scria, Savaliuc, Luju, a declarat Anca Alexandrescu.

„Am scos documentul din plic. Îmi cerea să-i dau documentul lui Savaliuc (n.r.- Răzvan Savaliuc, jurnalist la lumeajustitiei.ro). E un document secret de de serviciu, notă internă despre Jean Uncheselu (n.r. – procurorul care l-a anchetat pe Ponta), sunt niște fapte făcute de Uncheșelu. Evident, eu nu l-am dat, pentru că mi-a fost și teamă. Dar am vorbit cu cineva din presă că aț avea niște informații, nu am spus însă că am documentul. A apărut documentul doi ani mai târziu. A doua zi Ponta mi-a zis: Nu te-ai dus la persoana aia, te-ai dus la altcineva. La cine te-ai dus? Că m-a sunat Coldea (Florian Coldea, la vremea respectivă nr.2 din SRI) ți mi-a zis să mă potolesc, să nu mai dau documente despre Jean Unchețelu. Nu-l mai da”, a dezvăluit fosta consilieră a lui Ponta, acum jurnalistă la Realitatea Plus.

”Scrie pe el că este document original, exemplar unic, de la Administrația Penitenciarelor. Uncheșelu îi făcuse lui Ponta dosarul Rovinari-Turceni”, a declarat Anca Alexandrescu la Realitatea Plus.

Dezvăluirea este un fapt grav despre Victor Ponta. Practic, potrivit fostei sale consiliere, Ponta încerca să ”sifoneze” în presă un document strict secret cu scopul de a-l compromite pe procurorul care îl ancheta pe fostul lider al PSD și actual președinte al Pro România.

Nu este singura problemă care îl lovește în moalele capului pe fostul premier. Procurorul Negulescu, de la Ploiești, a dezvăluit că Victor Ponta a primit șpagă 2,5 milioane de euro de la Sebastian Ghiță, mogulul RTV, fugit în Serbia de frica justiției.

Achitarea lui Ponta, un mister foarte dubios

Dan Șova n-a avut bafta lui Ponta și a fost condamnat

Completul de 3 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) a motivat decizia de achitare a fostului premier Victor Ponta. Jurnaliștii de la G4Media.ro au consultat cele 350 de pagini din motivare și au prezentat concluziile unei decizii foarte dubioase a instanței supreme.

Ponta e acuzat că ar fi falsificat 16 rapoarte de activitate care atestă că a prestat servicii ca avocat pentru Casa de avocatură a lui Dan Şova. În realitate, susţin procurorii, Ponta nu ar fi prestat nimic, ci doar a încasat banii, reprezentând în realitate un comision pentru că l-ar fi ajutat pe Şova să obţină contracte de la Complexurile energetice Turceni și Rovinari.

Foştii directori ai Complexurilor energetice, Laurențiu Ciurel și Dumitru Cristea, sunt acuzaţi de abuz în serviciu. Ei ar fi produs un prejudiciu de 5,6 milioane de euro în dauna companiilor de stat. Potrivit DNA, directorii ar fi încheiat ilegal contracte de asistenţă juridică cu casa de avocatură Şova şi asociaţii.

Şova i-ar fi dat lui Ponta un comision. Directorii i-au dat lui Şova – susţin procurorii – 1 milion de euro (la cursul de la vremea respectivă) ca să reprezinte complexurile în procesele cu societatea “Închiderea şi conservarea minelor” şi cu Electrica. Şova ar fi primit dublu sau chiar triplu faţă de juriştii angajaţi ai complexurilor, care ar fi muncit de 10 ori mai mult în procese cu grad de dificultate similar.

La rândul său, Şova i-ar fi dat lui Ponta – sub forma mascată a unui contract de asistenţă juridică – un comision din milionul de euro primit de la Turceni – Rovinari: aproape 55.000 de euro, bani primiţi lunar şi sub forma achitării leasing-ului pentru un Mitsubishi Lancer folosit de Ponta. “Sumele primite de inculpatul Ponta Victor-Viorel au reprezentat în realitate bonificarea acestuia în considerarea rolului avut în încheierea şi derularea contractelor de asistenţă juridică a SCA „Şova şi Asociaţii” cu cele două complexuri energetice”, arată procurorul de caz Jean Uncheşelu în rechizitoriu.

De ce a fost achitat Ponta pentru fals. Motivarea instanței indică o suită de erori ale procurorului de caz. Jean Uncheșelu nu a putut proba cu precizie când au fost falsificate rapoartele, cine le-a semnat din partea casei de avocatură a lui Șova, cine a dat ordinul pentru falsificarea rapoartelor sau ”conivența infracțională” (înțelegerea) dintre Ponta și Șova.

VEZI ŞI:

De la erou în filmul „Hotel Rwanda” la acuzat de terorism: arestarea neașteptată a lui Paul Rusesabagina pe care familia sa o denunță ca fiind o răpire

Soția lui Bill Gates: ”Pe măsură ce am asigurat accesul la vaccinuri, au început să se întâmple lucruri miraculoase”

Băsescu contraatacă: ”USR vrea să nu câștige Nicușor, PNL vrea un scor prost al PMP”

1 comment

Leave a reply