Adio, dezmăţ politic pe seama sparanghelului! Se schimbă legislaţia pentru muncitorii sezonieri

0
2169

Europarlamentarii din toate partidele politice au agreat o rezoluţie, prin care cer controale la angajatori şi salarii decente, dar şi înfiinţarea unei baze de date online cu toţi muncitorii sezonieri, pentru a descuraja munca la negru. Documentul ar urma să fie votat săptămâna viitoare şi va fi prezentat apoi Comisiei Europene, relatează Deutsche Welle.

Protestul românilor angajaţi la o fermă din Bonn a fost doar unul dintre scandalurile care au dus la propunerea de modificare a legislaţiei europeane cu privire la drepturile muncitorilor sezonieri.

Muncitorii nu erau plătiţi nici măcar la nivelul salariului minim, la ferma care, deşi intrase în faliment în luna februarie, a solicitat deplasarea mai multor sezonieri din România, în cadrul contingentelor aprobate la nivel bilateral între Germania şi România.

Iniţiatorii rezoluţiei solicită controale pentru firmele care subcontractează muncitori, cazare adecvată pentru aceştia, iar costurile să nu fie oprite din salariul negociat iniţial în ţară.

În plus, posibilitatea ca oamenii să reclame anonim abuzurile şi, bineînţeles, cotroale la firmele angajatoare după aceste raportări. Ar urma să se creeze o bază de date cu toţi cei care lucrează în alte state.

În total, 17 milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene muncesc în alte ţări. 1,4 milioane sunt sezonieri şi transfrontalieri, cei mai mulţi din ţările din estul Europei.

Tăriceanu, videochatul erotic şi sparanghelul politic

George Simion, liderul grupării Alianţa pentru Unitatea Românilor (AUR), a făcut şi el jocul Rusiei în Piaţa Victoriei

Situaţia muncitorilor sezonieri a fost folosită politic în România de grupări politice anarhist-populiste, interesate în destabilizarea socială, dar şi de partidele care controlează acum majoritatea în Parlament (PSD, ALDE, PRO ROMÂNIA şi UDMR).

Călin Popescu Tăriceanu face pe niznaiul

Un protest recent în Piaţa Victoriei i-a adus în prim-plan forţe obscure sau persoane dornice de publicitate.

Practic, întreaga manifestaţie ce se dorea iniţial una civică şi de ajutorare a condiţiilor muncitorilor români sezonieri s-a transformat într-un dezmăţ politic total când s-a aflat cine sunt cei care au participat la protest.

În prim-plan, a ajuns rapid Oana Lovin, o angajată a unui videochat erotic, aparent interesată de soarta muncitorilor sezonieri, care în realitate a fost folosită de grupările anti-europene amintite.

Pe internet, au apărut capturi cu „eroina sparanghelului” din timpul unor scene erotice

Ea a purtat simbolic o legătură de sparanghel, preluând mesajul lui Călin Popescu Tăriceanu care acuza Guvernul PNL că nu e interesat de soarta muncitorilor.

Pe vremea când era preşedintele Senatului României, Tăriceanu a fost singur lider politic din Europa care, în 2015, l-a invitat chiar în Parlamentul României pe fostul şef al Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului de la Moscova.

Serghei Narîșkin se afla pe lista persoanelor cărora Consiliul European (președinția colectivă a UE) le interzisese accesul în statele membre ale Uniunii Europene. 

VEZI ŞI:

Ce joc face George Simion? Cui foloseşte AUR-ul său?

Aici, Rusia TV! Cine e NAŞUL balamucului din Piaţa Victoriei? „Patrioţii” sparanghelului şi ai CIP-ului din fundul minţii

Ana Birchall, război total cu propaganda anti-justiţie: „Deci, să recapitulăm: ruşii, Tăriceanu şi Voiculescu…”

Leave a reply