sâmbătă, iulie 31

Adio, coaliție! Bucureștiul și Iașiul, blocate de războiul USRPLUS-PNL, la câteva zile după criza ”Vlad Voiculescu-Cîțu”

0
359

Coaliția PNL-USRPLUS-UDMR e un dezastru total, la doar câteva zile după ce liderii ei au anunțat public că nu vor mai fi crize între partide.

Dar la doar câteva zile după ce liderii coaliției au cerut iertare românilor, prin noul Protocol PNL-USRPLUS-UDMR, la Iași USRPLUS a blocat bugetul orașului. Motivul: războiul de orgolii dintre Cosette Chichirău (a pierdut alegerile în fața primarului Chirica) și primarul în funcție.


Surse liberale citate de presa centrală au declarat că ”acțiunea iresponsabilă a grupului organizat de Cosette Chichirău la Iași este prima acțiune de sabotaj intern în coaliție din motive de răzbunare față de premierul Florin Cîțu”, după ce acesta l-a demis pe ex-ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

La nicio o zi după criza de la Iași, apare o nouă criză, și mai mare, în Capitala României.

Bugetul Bucureștiului, propus de primarul Nicușor Dan, a picat miercuri la vot cu 17 voturi pentru, 22 – împotrivă și 14 – abțineri. Bugetul a picat după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu va vota proiectul propus de Nicușor Dan pe motiv că are veniturile supraevaluate.

Din cauza picării bugetului, Primăria București riscă să nu poată demara marile proiecte de infrastructură, care aveau nevoie de bugetare clară. În acest moment, primăria funcționează pe baza bugetului de anul trecut, împărțit la 12.

S-a ales praful de coaliție!

În plus, consilierii USR PLUS au contestat faptul că Nicușor Dan nu îi deleagă viceprimarului Horia Tomescu, înlocuitorul lui Vlad Voiculescu, dreptul de semnătură în ce privește spitalele din subordinea Primăriei.

Nicușor Dan a respins criticile și a spus că proiectul de buget a fost realizat în colaborare cu viceprimarii, inclusiv cu cel din partea USR PLUS.

”Sunt uluit, noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, care au discutat între ele acum șase săptămâni, iar acum venim și spunem că e alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Discuțiile au avut loc, au fost civilizate și constructive. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget, putem să discutăm. Dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă ca să le putem da investițiile pe care le așteaptă”, a declarat primarul Capitalei.

Leave a reply