luni, septembrie 27

Acuzații dure din partea CSM pentru Stelian Ion!

0
52

După ce premierul Florin Cîțu l-a demis din funcție,  și președintele a semnat decretul de remaniere a sa, iată că Stelian Ion mai primește o lovitură. De data asta din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Fostul ministru al Justiției este acuzat de plenul CSM că a demarat concursul pentru şefia parchetelor intempestiv, deşi anterior declarase că va face asta doar după modificarea legislaţiei.


Plenul CSM îl acuză pe Stelian Ion că a demarat concursul pentru şefia parchetelor intempestiv, deşi anterior declarase că va face asta doar după modificarea legislaţiei în domeniu. Magistraţii sugerează că ar trebui să fie amânat concursul.

„Consiliul Superior al Magistraturii va rămâne întotdeauna echidistant politic, singura cale de a garanta independenţa justiţiei. Plenul, cu majoritate, consideră că este esenţial ca magistraţii prin întregul lor comportament să nu creeze percepţia că potenţează elemente valorificate de unii politicieni în disputele dintre aceştia”, a transmis CSM, conform unui comunicat de presă.

  • CSM îl acuză pe Stelian Ion

Potrivit sursei citate, CSM, îl mai  acuză  și pentru faptul că  a asigurat constant că nu va declanșa procedura privind numirea unor procurori în lipsa reglementării legislative ce prevede diminuarea importanţei factorului politic.

Leave a reply