sâmbătă, septembrie 24

Acuzaţii de hărţuire sexuală la Teatrul de Operă din Constanţa

0
404

Mai mulţi balerini ai Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa au trimis recent o scrisoare Ministerului Culturii în care descriau abuzurile la care sunt supuşi. Vinovat de toate acestea ar fi chiar coregraful cu care trebuie să lucreze zilnic, coregraf care este soţul directoarei secţiei de balet, scrie Adevărul.

Coregraful Horaţiu Cherecheş a fost şi în luna iunie în centrul unui scandal, atunci el a lovit un balerin care a intrat pe scenă cu mască de protecţie. Incidentul face obiectul unei plângeri depuse la Poliţie, iar în cadrul instituţiei de cultură coregraful a fost pedepsit cu reducerea salariului cu 10%, timp de trei luni.
De data aceasta, cinci angajaţi ai secţiei de balet i-au scris ministrului Culturii cerându-i să intervină pentru a „investiga situaţia tensionată” de la TNOB, dar şi pentru a realiza un audit financiar în cadrul instituţiei. Oamenii îl acuză pe coregraf de hărţuire sexuală, abuz, iar aceste lucruri s-ar fi întâmplat cu ştiinţa conducerii instituţiei care nu a făcut nimic.
De partea cealaltă, conducerea Teatrului de Operă şi Balet se apără spunând că până acum nimeni nu s-a plâns oficial de nimic, iar semnatarii petiţiei sunt balerini care ar vrea să primească un salariu fără să mai danseze.
Trebuie menţionat că ministrul Culturii a trimis săptămâna trecută corpul de control la Constanţa, dar deocamdată nu a vrut să facă nicio declaraţie referitoare la rezultatele şi, eventual, măsurile acestui control.

Leave a reply