Activista de mediu Greta Thunberg a fost reținută de poliția germană în timpul unui protest

1
543

Suedeza Greta Thunberg se numără printre activiştii de mediu reţinuţi marţi, în timpul unui protest față de demolarea cătunului Luetzerath din Germania, operațiune care ar urma să permită extinderea unei mine de cărbune.

Greta a fost reţinută în timp ce protesta la mina de suprafaţă Garzweiler 2, la aproximativ 9 kilometri de Luetzerath. Ea s-a alăturat vineri acestui protest.

Un martor a declarat agenţiei Reuters că marţi a văzut-o stând singură, într-o dubă mare a poliţiei germane.

Vom folosi forţa pentru a vă aduce la un control al identităţii, aşadar vă rugăm să cooperaţi!”, a strigat un poliţist german către grupul de activişti.

”Greta Thunberg făcea parte din grupul de activişti care s-a îndreptat către gardul de protecţie. Ea a fost însă oprită şi adusă de noi împreună cu acest grup în afara zonei de pericol imediat, în vederea stabilirea identităţii”’, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din oraşul german Aachen, care a precizat că unul dintre protestatarii activişti a sărit peste gard în mină.

Încă nu este clar ce se va întâmpla cu Greta Thunberg şi cu grupul cu care a fost reţinută şi nici dacă activistul care a sărit în mina de cărbune a fost rănit.

Greta Thunberg a fost dusă de trei poliţişti la o anumită distanţă de marginea minei unde se aşezase mai devreme împreună cu grupul ei, apoi a fost însoţită către dubele forțelor de ordine.

1 comment

Leave a reply