Act caritabil de mare campion

0
580

David Popovici, dublu campion mondial la seniori și de cinci ori medaliat la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, a decis să doneze casca şi ochelarii cu care a concurat la CM Nataţie de la Budapesta în scop caritabil.

„David Popovici, dublu campion mondial la nataţie, donează casca şi ochelarii cu care a concurat la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta pentru a strânge bani pentru Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori.

Florentina se luptă cu o boală grea, este mamă a trei copii cu vârste între 4 şi 8 ani, iar în prezent nu are unde să locuiască împreună cu fetiţa şi cei doi băieţi, în contextul unei situaţii familiale dificile.

Pentru ei, David s-a alăturat Hope and Homes for Children şi face un apel la donaţii. La finalul campaniei (1 – 26 august 2022), unul dintre donatori va intra în posesia căştii şi a ochelarilor lui David, prin tragere la sorţi”, se menţionează într-un comunicat remis Agerpres.

David Popovici a strălucit la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni, cucerind nu mai puțin de cinci medalii și fiind desemnat cel mai bun sportiv prezent la competiție.

Tânărul sportiv român a obținut o performanță uluitoare și la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta. El cucerit două medalii de aur în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA – are în prezent 67 de ani).​

Leave a reply