ABC News: Baroul New York pregătește eliminarea lui Rudi Giuliani, avocatul lui Trump. Motivația: implicat în ”tentativă de lovitură de stat”!

4
1578

Baroul de stat din New York investighează dacă îl elimină din instituție pe Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui Donald Trump, relatează ABC News.

Giuliani este unul dintre puținii avocați care îl apără pe președintele SUA; procurorii analizează dacă îl vor acuza pe Trump pentru incitarea revoltei din 6 ianuarie la Capitoliul SUA.

Ancheta ar ”păta” palmaresul și reputația profesională a lui Giuliani, dar nu ar avea ca rezultat inabilitarea acestuia, care va fi gestionată de către Divizia de Apel a sistemului judiciar din New York.

Eliminarea din calitatea de membru al baroului de avocați ar putea face totuși mai dificilă pentru Giuliani misiunea să-l reprezinte pe Trump, deși nu a fost imediat clar modul în care mustrarea îl va afecta în afara New York-ului.

Într-un comunicat, asociația a luat act de cuvintele lui Giuliani la mitingul „Salvați America” care a precedat revolta.

„Dacă greșim, ne vor face nebuni, dar dacă avem dreptate, mulți dintre ei vor merge la închisoare”, le-a spus Giuliani participanților la mitinguri pe 6 ianuarie înainte de a merge la Capitol. „Să avem un proces prin luptă!”.

„Statusurile NYSBA afirmă că nicio persoană care pledează pentru răsturnarea guvernului Statelor Unite sau a oricărui stat, teritoriu sau posesie a acestuia sau a oricărei subdiviziuni politice din acesta, prin forță sau alte mijloace ilegale, nu va fi membru al Asociației”,  au declarat oficialii asociației barourilor.

„Cuvintele dlui Giuliani au fost destul de clar menite să-i încurajeze pe susținătorii lui Trump nemulțumiți de rezultatul alegerilor să ia lucrurile în propriile lor mâini. Atacul lor ulterior asupra Capitolului nu a fost decât o tentativă de lovitură de stat, menită să împiedice tranziția pașnică a puterii„, afirmă șefii avocaților din New York.

Implicat alături de mafia lui Dragnea

Dragnea a dat mâna cu Trump, Giuliani l-a ajutat cu o scrisoare anti-justiție

Giuliani a fost implicat și în România pentru a sprijini mafia politică. El a trimis o scrisoare prin care cerea măsuri în sprijinul corupților din politică.

Ulterior, Rudy Giuliani a recunoscut pentru portalul Politico.eu că a fost plătit pentru a scrie scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis în care pleda în apărarea corupților din politică – dorință maximă a lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu&co.

Giuliani a spus că a primit onorariu de la firma Freeh Group International Solutions.

Firma este deținută de fostul director FBI Louis Freeh, avocat al fugarului Adamescu. Freeh are legături și cu alt fugar celebru, Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupție și fugit în Londra.

Trump, primul președinte din istorie acuzat de două ori

Rezoluția împotriva lui TTrump pentru al doilea impeachment

Între timp, au crescut presiunile asupra președintelui să demisioneze: majoritatea acestor cereri vin din tabăra democrată dar și din partea unor aleși ai partidului republican.

Cum nu este de așteptat ca președintele să demisioneze, sau ca vicepreședintele Mike Pence și majoritatea miniștrilor să-l înlăture pe Trump invocând amendamentul 25 la Constituție, democrații pregătesc o nouă procedură de „impeachment”.

Luni, Camera Reprezentanților – dominată de democrați – a decis să înceapă procesul de suspendare din funcție, făcând din Trump primul președinte american din istorie care trece prin aceasta procedură de două ori.

Chiar dacă va fi pus sub acuzare în Cameră, Senatul – cel care trebuie să judece – nu se reunește decât pe 19 ianuarie, așa că nu ar putea începe nici o procedură înainte de 20 ianuarie, ziua în care are loc inaugurarea noului președinte, democratul Joe Biden.

Dacă Pence refuză să acţioneze, aşa cum este de aşteptat, democraţii din Cameră au promis să avanseze rapid cu procedurile de impeachment (demitere şi punere sub acuzare).

Articolul pentru demiterea şi punerea sub acuzare (impeachment) a preşedintelui republican în exerciţiu al SUA, Donald Trump, este așteptat să ajungă miercuri la vot în plenul acestei camere. Trump ar putea fi singurul președinte din istoria SUA care se confruntă cu a doua procedură de destituire.

„Este important să acţionăm şi este important să acţionăm într-o manieră foarte serioasă şi deliberativă”, a declarat la postul CNN congresmanul democrat Jim McGovern. „Ne aşteptăm să ajungă la vot miercuri. Şi mă aştept să treacă”, a adăugat acesta, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

 

La putere din 2017, Donald Trump a fost deja vizat de o procedură de destituire, deschisă de Nancy Pelosi la sfârșitul lui 2019 sub acuzația că a cerut ajutorul unui guvern străin, al Ucrainei, pentru a fi anchetat rivalul său Joe Biden. El a fost achitat de Senat, majoritar republican, la începutul lui 2020.
Pentru ca noua procedură de destituire să se finalizeze, ar trebui ca miliardarul republican să fie declarat vinovat de două treimi din Senat, un eveniment care nu are nicio șansă să se producă înainte de depunerea jurământului de către Joe Biden, în 20 ianuarie.

4 comments

  1. Lia 12 ianuarie, 2021 at 19:53 Răspunde

    Asa da!Asta inseamna democratia,cand cineva derapeaza spre dictatura ,trebuie eliminat imediat din viata publica,fara ezitare!A FOST UN BUN PRIMAR,DAR CE SCHIMBARE RADICALA,DUPA CE A DEVENIT AVOCATUL PERSONAL AL UNUI PRESEDINTE CARE NU RESPECTA ORDINEA CONSTITUTIONALA!!Sa arunci la gunoi toate principiile pentru bani,e ceva ce nu se poate concepe cand e vorba despre o tara democratica! ,Avocatii,profesional, nu pot accepta sa li se puna stampila de oameni fara principii si fara constiinta din cauza unui om ce a luat-o pe un drum gresit alaturi de primul om care trebuia sa respecte constitutia si legile tarii,presedintele!

Leave a reply