A scris Viorica Dăncilă textul? Moțiunea de cenzură a PSD – maculatură de care râd și baronii ”roșii”

0
1250

PSD nu renunță la planul de a infecta România atât cu COVID 19, dar și cu multă instabilitate și chiar haos politic. Moțiunea de cenzură depusă de partidul lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă, lăsat moștenire interimarului Marcel Ciolacu, exact asta este: o bombă cu ceas plasată la temelia țării, dintr-un singur motiv: dorința PSD de a ajunge din nou la Palatul Victoria.

”Reprezentanţii Guvernului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus”, se arată în textul moţiunii de cenzură a PSD cu titlul “Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”.

O formulare care îi face să râdă până și pe baronii PSD, primii la mită generalizată nu de câteva luni de zile, de când se află la guvernare PNL, ci de ani și ani în care au supt bugetele naționale și locale și ai drenat banii cetățenilor în buzunare de partid.

Lucian Romașcanu a trimis oameni la moarte, prin gestul său iresponsabil

Evident, necazul mare al PSD este că Guvernul Orban a adoptat măsuri luate în toată lumea civilizată pentru a ține sub control pandemia de coronavirus. De ce? Pentru că PSD a promovat un discurs conspiraționist prin care a îndemnat românii să nu țină cont de aceste măsuri, ceea ce are consecințe grave asupra sănătății populației. Explozia de cazuri din ultima lună este provocată de gesturi precum al lui Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, care a aruncat ostentativ masca la o conferință de presă.

“La început au fost contradicţiile dintre Ordonanţele militare din starea de urgenţă. Ceea ce se reglementa într-o ordonanţă se anula în ordonanţa următoare, pentru ca apoi, peste încă două sau trei ordonanţe, să se revină la reglementarea iniţială. Românii nu mai puteau ţine pasul cu schimbările diametral opuse de la o zi la alta. Atunci a avut loc trimiterea românilor la export. Nu a contat sănătatea muncitorilor români, înghesuiţi în autobuze, în aeroporturi şi în avioane. Pentru Iohannis şi Orban a contat doar câştigarea bunăvoinţei de la Înaltele Porţi ale Europei, de unde veniseră apeluri pentru forţa de muncă ieftină din România. A urmat apoi lunga serie de contradicţii între relaxările şi restricţiile reglementate alandala de către Guvernul Orban”, scrie în textul moțiunii de cenzură, citat de Agrerpres.

Potrivit moţiunii PSD, “a fost greu de înţeles pentru români de ce nu puteau circula în spaţiu deschis în parcuri, dar aveau voie să se îngrămădească în spaţii închise în supermarketuri”, şi totodată “este greu de înţeles pentru români de ce poţi merge la plajă cu soţul din certificatul de căsătorie, dar nu poţi merge cu propriul copil pe care îl creşti în parteneriat civil”.

Probabil că doar Viorica Dăncilă înțelege ceva din formularea de mai sus, pe care orice om cu scaun la cap o poate considera maculatură curată. Sau murdară… De altfel, cine are răbdarea să citească balivernele din moțiunea de cenzură a PSD are toate motivele să se întrebe dacă nu cumva ea a fost scrisă de fosta tovarășă de la Videle a lui Liviu Dragnea.

Un alt capitol din documentul PSD se referă la “devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei”.

“Ca şi cum toate acestea n-ar fi fost de-ajuns, raportul recent al Curţii de Conturi privind cheltuielile publice în timpul stării de urgenţă a scos la iveală tunurile financiare incredibile date de guvernanţi sub paravanul pandemiei. Raportul Curţii de Conturi, pe care preşedintele Iohannis şi premierul Orban se fac acum că nu-l văd, ca şi cum nu ar fi existat niciodată, ne dezvăluie cea mai mare fraudă guvernamentală din ultimii 30 de ani. Este de-a dreptul revoltător! În timp ce le spuneau românilor să stea în casă în starea de urgenţă, cei din guvern prăduiau fără nicio jenă bugetul statului, cu măşti neconforme, cumpărate pe şpăgi uriaşe, la suprapreţ, cu plăţi ilegale pentru produse şi servicii nelivrate, cu achiziţii frauduloase prin care s-a drenat banul public către firmele clientelare de partid şi către sediile de campanie ale PNL”, arată documentul.

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe care le-a blocat accesul PSD-iștilor la banii statului

Evident, singura supărare ce se poate deduce din textul de mai sus e că nu mai pot da ”tunuri” și nu mai pot ”devaliza” bugetul de stat alde baronii Oprișan, Mazăre, Dragnea, Olguța Vasilescu, Buzatu sau Paul Stănescu, altfel greu poate cineva să accepte note de bună purtare de la un partid construit după modelul de Grup Infracțional Organizat.

Altă blasfemie: atacul la ministrul de Finanțe.  “Cu “Fantasticul Cîţu, România se împrumută cu 1.000 de euro de secundă”, scrie în moțiunea de cenzură a PSD, o altă mizerie ordinară de vreme ce ”fantasticul Cîțu” e nevoită să se împrumute pentru a plăti datoriile făcute de PSD prin măsuri halucinante precum majorarea astrononomică a pensiilor.

Nu în ultimul rând, PSD arată că “nivelul de trai al populaţiei s-a prăbuşit”, iar “oamenii au pierdut tot ce câştigaseră în guvernarea PSD”, o altă manipulare marca Teleorman. Nivelul de trai s-a prăbușit din cauza PSD, care a guvernat România din 2016 până în 2020, nu din cauza actualului Guvern care are doar câteva luni de viață.

Iar oameni nu au ”câștigat” nimic în guvernarea PSD (au fost trei, de fapt, dar Dăncilă nu mai ține minte, iar Ciolacu se face că nu știe), dimpotrivă au pierdut enorm. PSD a declanșat atacul la banii românilor, prin ordonanțe ca OUG 13 sau OUG 114, și a fost pe punctul să scoată România din UE, ceva ce știu și șoferul Vioricăi Dăncilă sau femeia de serviciu a lui Marcel Ciolacu.

VEZI ŞI: 

Renaște ”drumul Ford”, inaugurat din vorbe de Dragnea, Cuc și baronii PSD și abandonat după alegeri

Craiova pierde titlul. Ratează și Olguța Vasilescu Primăria?

Leave a reply