duminică, iulie 21

A greşit Guvernul Orban? Sau chiar trebuia demis Streinu Cercel?

1
1308

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat azi că l-a demis pe Adrian Streinu Cercel de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății. În locul său va fi numită Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Motivul sancţiunii: Un proiect controversat al doctorului Adrian Streinu Cercel care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor a generat multiple reacții negative,anunţă Digi 24.

Chiar era necesară această măsură? A greşit Guvernul Orban, via ministrul Sănătăţii, că l-a sancţionat pe specialist pentru propunerile sale de carantină? Sau chiar era necesară această măsură?

Gabriela Firea, primarul Capitalei, consideră că nu se justifica un astfel de gest pe motiv că acuzaţiile aduse nu se justifică.

„În fond, cu ce a gresit? S-a dovedit a fi o minciuna confecţionată cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie şi prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente şi alimente. Iar în privinta proiectului privind testarea pe scară largă a cetaţenilor, unde e vina? Toate ţările aplică, deja, astfel de soluţi medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale. Aş fi ieşit în apărarea oricărui medic nedreptăţit. Sunt curioasă câţi vor reacţiona la această situaţie fără nicio logică”, a scris Firea, pe pagina sa de socializare.

Jurnalistul Laurenţiu Ciocăzanu a comentat pentru LUMEA LIBERĂ decizia demiterii lui Streinu Cercel (în înregistrarea video de mai jos).

1 comment

  1. Vlad 24 aprilie, 2020 at 00:34 Răspunde

    Guvernul Orban a greșit pt că nu l-a demis mai devreme, de la primele tâmpenii debitate, în special în Latrina 3.
    Specialistul avea atâta treabă în mijlocul pandemiei încât își făcuse abonament la Latrina 3 să trâmbițeze agenda PSD – care l-a și ținut în funcție ani de zile.

Leave a reply