A fugit şi Daniel Dragomir în Serbia, după Sebastian Ghiţă?

0
2018

Poliția Română a anunțat joi, la câteva ore după ce Curtea de Apel București l-a condamnat la 3 ani și 10 luni închisoare pe fostul locotenent – colonel SRI Daniel Dragomir, că nu l-au găsit pe acesta la mai multe adrese unde au făcut verificări.

”În baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat verificări la mai multe adrese în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, condamnat definitiv. Având în vedere că cel în cauză nu a fost găsit, se fac demersurile legale pentru a fi dat în urmărire”, se arată în comunicatul Poliției.

Fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir a fost condamnat joi definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție de magistrații Curții de Apel București.

Dragomir este acuzat de DNA că, pe vremea când era ofiţer activ al SRI, l-ar fi pus în gardă pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri că este monitorizat de colegii săi de la Direcţia de securitate economică şi ar fi primit în schimbul protecţiei oferite o mită de aproape jumătate de milion de euro.

Surse judiciare au declarat pentru LUMEALIBERA.RO că Daniel Dragomir s-ar putea afla deja în Serbia. Nu ar fi o surpriză prea mare, deoarece tot în Serbia s-a refugiat un alt mare acuzat de corupţie, e vorba de mogulul TV Sebastian Ghiţă.

Mai mult, n-ar fi nici o mare coincidenţă, deoarece ambii au făcut parte din aceeaşi tabără: cea care a pus tunurile pe Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA, considerată de ei şi de alţi mari penali drept principala vinovată pentru situaţia celor cu dosare.

Campania declanşată de PSD şi ALDE şi susţinută puternic de Ghiţă şi Dragomir a dat în cele din urmă rezultate: Kovesi a fost demisă de Tudorel Toader de la şefia DNA.

Totuşi, Sebastian Ghiţă nu s-a putut întoarce în ţară, iar acum e posibil ca şi tovarăşul său în campania declanşată împotriva justiţiei să fi ales fuga de justiţie.

Între timp, deşi a pierdut şefia DNA, Kovesi a ajuns să conducă o instituţie de importanţă comunitară: Parchetul European.

VEZI ŞI:

Încă o victorie a lui Kovesi: ex-colonelul SRI Dragomir, condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare pentru corupţie

Dezvăluirile Anei Birchall despre „atacul” ex-colonelului SRI Dragomir, condamnat la închisoare pentru corupţie

 

Leave a reply