“A fost o zi bună pentru democrație”. Biden e mulțumit de rezultatul obținut de Democrați în alegeri

0
149

Președintele Joe Biden a declarat că a fost „o zi bună pentru democrație” și pentru SUA. „Valul roșu nu a avut loc”, în ciuda predicțiilor făcute de presă, a remarcat el. Declarația liderului de la Casa Albă vine înainte de rezultatele finale ale alegerilor de la jumătatea mandatului prezidențial. 

„Cred că ziua alegerilor a fost o zi bună pentru democraţie, o zi bună pentru America. Cetăţenii americani s-au pronunţat, acest lucru arată că suntem o democraţie. Scrutinul s-a derulat fără interferenţa nimănui”, a afirmat preşedintele SUA.

Sunt pregătit să colaborez cu colegii mei republicani„, a continuat Joe Biden. „Cetăţenii americani au semnalat clar că se aşteaptă ca republicanii să fie pregătiţi şi ei să colaboreze cu mine. În materie de politică externă, eu sper că vom continua abordarea bipartizană în contracararea agresiunii Rusiei în Ucraina”, a subliniat liderul de la Washington.

La acest moment, Partidul Democrat, al preşedintelui Biden, pare în avantaj în Senat, dar probabil va pierde majoritatea în Camera Reprezentanţilor.

Joseph Biden s-a arătat dispus să candideze pentru un nou mandat de președinte la alegerile din 2024, dar decizia formală o va anunţa la ulterior, scrie rfi.

Intenţia este de a candida din nou. Aceasta a fost permanent intenţia, indiferent de rezultatul acestui scrutin”, a declarat preşedintele SUA, precizând, în răspunsul la o întrebare, că decizia de a candida ar putea fi anunţată formal de echipa sa la începutul anului 2023.

Preşedintele SUA a subliniat că va lua decizia finală după consultări cu familia sa şi că momentul anunţării candidaturii nu este condiţionat în niciun fel de predecesorul său, Donald Trump, care şi-ar putea anunţa candidatura săptămâna viitoare.

Evaluarea mea asupra candidaturii, când o anunţ, dacă o anunţ, eu am intenţia de a candida din nou, dar respect foarte mult destinul, iar aceasta este în final o decizie de familie. Cred că toată lumea vrea ca eu să candidez, dar vom avea discuţii despre acest lucru. Şi nu simt nicio grabă de a lua decizia astăzi, mâine sau oricând, indiferent ce face predecesorul meu”, a subliniat Biden, citat de Mediafax.

Leave a reply