A fost lansată aplicația „Educație fără bullying”, destinată elevilor, profesorilor și părinților

0
448

Asociația Părinților Isteți a lansat o aplicație de la care copiii se pot informa despre bullying. Aplicația gratuită „Educație fără bullying” este destinată elevilor, profesorilor și părinților. Copiii și martorii pot sesiza cazurile de bullying și află ce să facă dacă sunt abuzați.

Potrivit descrierii aplicației, „utilizatorii au la dispoziție un conținut multimedia realizat de specialiști în domeniu, util în educarea și consilierea privind situațiile de bullying și cyberbullying în rândul copiilor școlari și adulților din jurul lor: părinți, profesori, consilieri școlari”.

Aplicația include un instrument de îndrumare spre soluționarea cazurilor de violență în rândul copiilor, bazat pe legea în vigoare, care ține cont de complexitatea cazului și domiciliul utilizatorului.

„Este o aplicație gratuită, pentru copii, părinți și profesori. Pentru că bullying-ul îi include pe toți. E nevoie de colaborarea tuturor, pentru ca acest fenomen să se diminueze și, poate, la un moment dat, chiar să scăpăm de el”, explică, pentru stiriletvr,  Monica Popescu de la Asociaţia Părinţilor Isteţi.

Leave a reply