A fentat carantina, s-a dus la plajă și a fost arestată. Poliția, fără milă cu o tânără depistată pozitiv

0
1669

Regula este clară și cunoscută de toți: dacă cineva dă pozitiv la testul pentru Covid-19, trebuie să se izoleze acasă și să rămână în carantină până când autoritățile sanitare îi dau dreptul să iasă din casă. O regulă pe care trebuie să o respecte și toate contactele persoanelor pozitive sau cei care așteaptă rezultatul unui test PCR. Dar există întotdeauna unii care cred că regulile trebuie încălcate, chiar dacă aceasta înseamnă a pune în pericol familia, prietenii și restul populației.

O femeie a fost arestată în luni după-amiază pe plaja Zurriola, în San Sebastián, regiunea Țara Bascilor, din nordul Spaniei, informează publicația Diario Vasco.

Acuzația care i-a fost adusă a fost de nesupunere gravă față de autorități.

E vorba de o tânără ce ieșise să practice surful, care a refuzat să înceteze saltul pe valuri pe suprafața apei învolburate, ignorând cerințele agenților de Poliție.

Aceștia fuseseră infomați că femeia ocolise regula izolării pentru 14 zile, după ce a fost testată pozitiv pentru covid-19.

După cum a raportat către Europa Press Departamentul de Securitate al Țării Bascilor, o persoană a alertat Ertzaintza (forțele de poliție ale regiunii basce, diferite de Poliția Națională și Guardia Civil), la prânz, că o femeie care a dat pozitiv la testul coronavirus naviga pe o plajă din San Sebastian, în loc să fie carantinată în propria casă.

Echipele de salvare au venit cu barca aproape de ”surferiță” și au îndemnat-o să se apropie de țărm. N-a fost chip!

Evenimentul a provocat furori în rândul utilizatorilor de plajă și al celor aflați la plimbare, care s-au lipit de balustradă când au văzut mai mulți ofițeri îmbrăcați în costume PPE. Martorii au fost revoltați de atitudinea femeii, care înotase lângă alți surferi, cu riscul de a-i infecta.

Riscă amenzi de peste 60.000 de euro!

Pe lângă infracțiunea de nesupunere, femeia s-ar putea confrunta cu una împotriva sănătății publice, pentru că nu a respectat carantina obligatorie pentru cei pozitivi pentru coronavirus.

De la Departamentul Sănătății din Țara Bascilor, organismul care se va ocupa de acțiunile care urmează să fie întreprinse împotriva acesteia, nu au dorit să ofere detalii despre o posibilă sancțiune și nu au clarificat dacă va fi efectuată o continuare a verificărilor pentru a o împiedica pe rebelă să încalce din nou carantina.

Adevărul este că ordinul privind sănătatea nu include un regim de sancționare, deci ar trebui să fie aplicată, în acest caz, Legea sănătății publice, unde infracțiunea foarte gravă, considerată ca „îndeplinirea unor comportamente sau omisiuni care produc un risc sau o boală foarte gravă pentru sănătatea populației”, ce implică amenzi cuprinse între 60.001 și 600.000 de euro.

Imaginile cu tânăra rebelă au curs viral pe internet (Foto: Diario Vasco)

Aceasta a ignorat însă apelurile agenților și vreme de mai bine de o oră nu a părăsit apa. La sosirea pe plajă, echipajele Ertzaintza o așteptau și au arestat-o ​​pentru nesupunere gravă.

Mai multe zone ale plajei au fost înconjurate pentru siguranța utilizatorilor până când femeia arestată a fost transferată la secția de poliție Ertzaintza, unde a dat o declarație și au fost efectuate procedurile uzuale, menținându-se toate condițiile de izolare necesare pentru a evita contagierea.

Cu toate acestea, câteva ore mai târziu tânăra rebelă a fost eliberată. Ea lucra ca salvamar pe plaja La Concha, în această vară. Cu câteva zile în urmă, a mers la medic pentru un test PCR și acesta a dat rezultate pozitive pentru Covid-19, motiv pentru care a rămas în concediu și, presupus, izolată acasă.

Se pare că taman colegii ei de pe plaja Gros au fost cei care au recunoscut-o și au anunțat dispozitivele de poliție bască Ertzaintza.

 

Leave a reply