REMDESIVIR, testat cu succes şi în Spania! A doua ştire într-o singură zi care arată că medicamentul ajută în lupta anti-COVID 19

0
1457

Aşa cum LUMEALIBERA.RO a dezvăluit într-un articol de azi, folosirea cu succes a medicamentului antiviral REMDESIVIR la infectaţii cu coronavirus începe să devină tot mai mult o certitudine.

Un studiu internațional preliminar care a implicat spitale spaniole a demonstrat cu succes eficacitatea tratamentului cu Remdesivir la pacienții cu COVID-19. Acești pacienți s-au recuperat cu 31% mai rapid decât cei care nu au primit un astfel de tratament, anunţă televiziunea La Sexta.

La acest studiu, numit Testul de tratament adaptativ Covidien-19 (ACTT), au participat 68 de centre spitalicești, inclusiv Spitalul Germans Trias i Pujol din Badalona și Clinica din Barcelona.

Reducerea timpului de recuperare

Pe baza rezultatelor preliminare ale acestora, pacienții care au primit Remdesivir au avut un timp de recuperare cu 31% mai rapid decât cei care au primit placebo, reducând șederea în spital cu patru zile.

„Acest studiu deschide o cale către vindecarea COVID-19, posibil prin dezvoltarea de noi medicamente sau tratamente combinate„, a declarat Roger Paredes, șef de secție al Serviciului de Boli Infecțioase Germans Trias și responsabil de coordonarea studiului în Spania.

Timpul mediu de recuperare a fost de 11 zile pentru pacienții tratati cu Remdesivir, comparativ cu 15 zile pentru cei care au primit placebo. De asemenea, rezultatele sugerează un beneficiu de supraviețuire, cu o rată a mortalității de 8,0% pentru grupul care a primit medicamentul, comparativ cu 11,6% pentru grupul placebo.

Așa cum a explicat José Muñoz, șeful Serviciului Internațional de Sănătate din Spitalul Clínic, pentru a verifica dacă un medicament funcționează sau nu „este esențială” folosirea testului placebo.

Astfel, Muñoz a subliniat importanța puterii studiului în conceperea unui studiu clinic, adică capacitatea studiului de a detecta dacă există o diferență între medicament și placebo.

În cursul acestei zile, LUMEALIBERA.RO a dezvăluit că Guvernul SUA planifică autorizarea medicamentului antiviral remdesivir pentru tratamentul bolii Covid-19, după ce un studiu clinic a descoperit că el accelerează vindecarea pacienților, a scris ieri The New York Times. Este primul medicament care demonstrează eficacitatea împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

În studiul clinic, condus de Institutul Național al Alergiilor și Bolilor Infecțioase din SUA (NIAID), Remdesivir a scurtat durata bolii cu 31%, a anunțat Anthony Fauci, directorul NIAID și consilier științific al președintelui Donald Trump pe tema coronavirus.

„Credem că aceasta deschide cu adevărat ușa faptului că acum avem capacitatea de a face față [Covid-19]. Este o dovadă foarte importantă a conceptului, deoarece arată că un medicament poate bloca acest virus. (…) Vă pot garanta că, pe măsură ce vor fi implicați mai mulți oameni, mai multe companii și mai mulți cercetători, va fi din ce în ce mai bun”, a spus Fauci într-o declaraţie pentru Financial Times.

Dezvoltat inițial împotriva Ebola, medicamentul inactivează o enzimă de care unele virusuri au nevoie pentru a se multiplica. Fără această enzimă – o ARN polimerază – virusurile pierd capacitatea de a face copii ale genomului lor. Studiul antiviral a fost accelerat ca urmare a epidemiei de Ebola, care a afectat Africa de Vest între 2014 și 2016.

Administrat prin injecție, Remdesivir a avut rezultate încurajatoare împotriva virusului Ebola, cu efecte secundare tolerabile. Cu toate acestea, epidemia s-a încheiat înainte de dezvoltarea medicamentului, care nu a mai fost astfel omologat.

VEZI ŞI:

SUA pregătesc autorizarea REMDESIVIR ca medicament anti-COVID 19

Leave a reply