sâmbătă, noiembrie 27

A doua PSD-istă scăldată-n bani de primarul care i-a dat lui Bittman 11.000 de euro ca să stea pe-o scenă!

0
1957

Nu știm dacă Nicoleta Elena Diaconescu este cu acte la PSD, dar nici nu trebuie. Profilul ei de PSD-istă fără acte poate fi ușor definit de relația de lux financiar avută cu ex-primarul PSD de la Sectorul 5, Gabriel Florea, cel care i-a lăsat moștenire Primăria altui îmbuibat de bani gata, cu condamnare la activ, marele mic, Piedone.

Ca și ex-soția primarului Tudorache, de la Sectorul 1, aflat acum în vizorul DNA pentru jdemii de mii de euro plasate în conturile și bijuteriile nevestei și menajerei, Nicoleta Elena Diaconescu arată cât de profitabilă e viața de business când ai trecere la partid.

Curtea de Conturi a descoperit mai multe excursii în străinătate ale primarului Daniel Florea și ale mai multor funcționari, plătite din bani publici


Inspectorii le reproșează edilului și funcționarilor că ar fi mers în ”vizite de lucru” în străinatate în număr mult prea mare, fără aprobarea Consiliului Local.

O noapte de cazare la Cannes, între 250 și 325 de euro. Spre exemplu, potrivit Curții de Conturi, 3 persoane de la primăria Sectorului 5 a fost în deplasare la Cannes, Franța, între 11 și 16 martie 2019.

Agenția de turism a facturat servicii de cazare pentru 5 nopți de 49.821 de lei, dar a stornat ulterior 25.818 lei, ceea ce înseamnă că a fost plătită suma de 24.000 de lei pentru 3 persoane/5 nopți, adică 325 de euro de persoană pe noapte.

Foto: fragment din raportul Curții de Conturi pe anul 2020 la Primăria Sectorului 5

Lucrări de reabilitare a unor blocuri, plătite, dar neefectuate

Curtea de Conturi a descoperit că firma Star Pro Center INTL ar fi încasat cu 1,5 milioane de lei mai mult pentru lucrările de reabilitare a blocurilor. Compania a câștigat contracte de peste 29 de milioane de euro pentru reabilitarea unor blocuri din sectorul 5.

Foto: fragment din raportul Curții de Conturi pe anul 2020 la Primăria Sectorului 5

Contractele Star Pro Center INTL cu companiile subordonate primăriei sectorului 5

La unele licitații s-a prezentat doar firma câștigătoare:

Potrivit SEAP (platforma de achiziții publice), pe 17 aprilie 2019, compania Star Pro Center INTL a semnat 4 contracte de peste 16 milioane de euro cu Primăria sectorului 5 pentru reabilitarea termică a 84 de blocuri din sector.
Pe 5 decembrie 2018, firma a semnat 2 contracte de 9 milioane de euro pentru reabilitarea termică a 26 de blocuri din sectorul 5.

Pe 1 noiembrie 2018, Star Pro Center INTL și-a adjudecat un contract de peste 4 milioane de euro pentru reabilitarea termică a altor 20 de blocuri din sectorul 5. Din nou, la licitație a participat doar firma câștigătoare.

Firma Star Pro Center INTL este deținută de Nicoleta Elena Diaconescu (88%) și de Eugen și Filofteia Diaconescu (câte 6 %). În octombrie anul trecut, firma a intrat în insolvență, iar administrator special a fost desemnată Nicoleta Elena Diaconescu.

Foto: Facebook/Elena Diaconescu

Nicoleta Elena Diaconescu, îndrăgostită lulea de banul public

Potrivit Libertatea.ro, femeia a fost acționară și într-un off-shore din Seychelles. Tot potrivit presei, Nicoleta Diaconescu a cumpărat la licitație un teren gajat la BRD de Oana Niculescu Mizil, partenera lui Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5.

Îl cunosc pe domnul Vanghelie, dar nu sunt interpusa lui. Dimpotrivă, am avut și câteva ciocniri, mi-a făcut numai necazuri… Nu pot detalii acum. În ceea ce privește licitația, este doar o coincidență, aveam un om care îmi căuta astfel de oportunități”, a declarat presei Elena Diaconescu, potrivit G4Media.

Firma ei a câștigat contracte de 27 de milioane de euro și pentru modernizarea parcurilor din sector.

Este al doilea caz de doamnă de lux aflată în anturajul unui primar PSD-ist, după cazul Tudorache de la Sectorul 1.

Bittman a luat 11.000 de euro doar ca să țină microfonul în mână

Dan Bittman și Daniel Florea

Ex-primarul de la Sectorul 5 apare într-o investigație mai veche a jurnaliștilor de la Libertatea despre felul în care a cheltuit banii oamenilor într-o aniversare la care s-a îmbogățit și celebrul Dan Bittman. 

Bittman a cântat la un concert organizat de Daniel Florea și doar pentru asta a primit scurt o căruță de bani din impozitele plătite de prostime.

Iată ce scriau jurnaliștii despre dezmățul bugetar la care au particat Florea, Bittman&co.:

”Domnule primar, văd că merge bine treaba aici, în Sectorul 5!”, spune Dan Bittman către primarul Daniel Florea.

În costum sobru, omul politic arată fericit și sclipește ca scos din cutie.

3,25milioane de lei, fără TVA, este suma cheltuită la ”Zilele Sectorului 5”

Sectorul 5 sărbătorește 50 de ani de existență. Sunt ”Zilele Sectorului 5” și e petrecere de vineri până duminică.

Totul în jur costă enorm, dar oamenii strânși aici nu știu asta.

Pentru Dan Bittman, cetățenii plătesc 11.000 de euro plus TVA ca prezentator și încă 11.000 de euro plus TVA către toți membrii trupei Holograf, împreună.

Doar animatorii pentru un show de copii, de patru ore, încasează 30.000 de lei.

Animatori, nu artiști!”

VEZI ŞI:

Tudorache, acum să vezi bijuterii! Clotilde Armand scoate la iveală toate afacerile de la sectorul 1

Bittman, trezește-te! ”Modelul suedez” despre relaxarea în pandemie – un eșec. Țara scandinavă trece la măsuri dure

PSD a găsit vinovații pentru pandemie. Pe listă nu apar Dan Tudorache, menajera, ex-nevasta și inelul de 60.000 de euro

 

Leave a reply