sâmbătă, iulie 20

Surpriza și critica plecării președintelui Trump de la spital pentru a-și saluta adepții

1
736

Experții medicali au pus sub semnul întrebării controversata decizie a președintelui Donald Trump de a ieși, într-o mașină, pentru a-i întâmpina pe susținătorii din fața spitalului unde este tratat pentru covid-19.

A fost îngrijorător faptul că președintele, care purta o mască, a pus personalul serviciului secret, care l-a însoțit în interiorul vehiculului, în pericol de contagiune.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat că plecarea de duminică a fost „declarată sigură de echipa medicală”.

O scenă „incredibilă”

De când a fost internat la spitalul Walter Reed, vinerea trecută, pentru a fi tratat pentru simptome de coronavirus, susținătorii președintelui s-au adunat în afara centrului medical de la periferia Washingtonului.

Numărul susţinătorilor creștea. Mulți dintre ei duceau pancarte în sprijinul președintelui, fluturau steaguri și strigau cu voce tare „Îl iubim pe Trump!” și alte fraze de susținere.

Alții au trecut în mașini claxonând și urlând cu pumnii ridicați ca la un eveniment sportiv.

Trump anunțase într-un videoclip pe Twitter că va părăsi spitalul Walter Reed într-o „vizită surpriză” la „patrioții” care așteaptă afară.

Într-o scenă pe care corespondentul BBC a descris-o drept „incredibilă”, autoritățile au autorizat circulația vehiculelor pentru a facilita trecerea convoiului prezidențial prin fața susținătorilor de pe ambele părți ale străzii.

Președintele a făcut semn cu mâna către adepții săi din spatele unei ferestre închise a vehiculului, dar cel puțin două persoane în costume de protecție și măști au putut fi văzute și pe bancheta din față.

Cel mai mare risc posibil de transmisie

Experții spun că scurta călătorie a lui Trump în mașină încalcă sfaturile de sănătate publică de a sta în carantină în timp ce beneficiază de tratament pentru virus și ar fi putut pune ofițerii de securitate care l-au însoțit la risc de infecție.

SUV-ul [vehiculului off-road] președintelui nu este doar blindat, ci sigilat ermetic împotriva atacurilor chimice. Riscul de transmitere a covid-19 în interior este cel mai mare posibil, în afara procedurilor medicale„, a scris dr. James Phillips pe Twitter , un medic în același spital în care este internat președintele.

„Cei care se aflau în vehiculul prezidențial vor trebui să se izoleze timp de 14 zile„, a adăugat el.

Democrații au criticat și ei plecarea președintelui. Congresmanul House Hakeem Jeffries a scris pe Twitter: „Avem nevoie de conducere. Nu de oportunități de fotografie„.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt Judd Deere a apărat acțiunea spunând că „au fost luate măsuri de precauție adecvate în executarea acestei mișcări pentru a-l proteja pe președinte și pe toți cei care l-au susținut, inclusiv EPP [echipajul personal de protecție]”.

Deși au existat semnale contradictorii cu privire la adevărata sănătate a președintelui și la tratamentul pe care îl primește, echipa sa medicală spune că speră că se va întoarce, luni, la Casa Albă.

VEZI ŞI:

Trump mulțumește susţinătorilor adunați în afara spitalului: „Sunt pe punctul de a face o mică vizită surpriză”

Cum a rămas Trump fără oxigen

Blestemul negaţionismului: Trump şi soţia au coronavirus!

1 comment

Leave a reply