sâmbătă, februarie 4

3.000 de americani doresc să lupte pentru Ucraina

0
1009

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi alţi înalţi oficiali ucraineni au cerut formarea unei „legiuni internaţionale” de voluntari străini care să ajute la lupta împotriva războiului.

În urmă cu câteva zile, Zelenski estima că aproximativ 16.000 de străini s-au oferit voluntari.

Anunțul a fost făcut de un  reprezentant al Ambasadei Ucrainei la Washington DC, care a anunțat că aproximativ 3.000 de americani s-au oferit voluntari să lupte pentru Ucraina, împotriva Rusiei, informează News.ro, conform G4Media.ro

Joe Biden trimite trei mii de soldați americani în Europa. În plus, alte trupe prezente deja pe Bătrânul Continent vor fi mutate în Germania și Polonia. Astăzi, miercuri, 2 februarie, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, amiralul John Kirby a precizat că niciun armata nu va fi dislocată în Ucraina, dar aceste manevre sunt primul răspuns al SUA la amenințările rusești de pe teren.

„Acestea nu sunt schimbări structurale, dar răspund nevoilor contingente. Vrem să ne protejăm interesele în regiune și pe cele ale aliaților noștri”, a adăugat Kirby. Moscova a reacționat cu un mesaj de furie: „Trimiterea de trupe americane este un pas distructiv”.

Biden convocase un fel de consiliu de război la Camp David, retragerea oficială a președinților. El a analizat evoluțiile din criza ucraineană împreună cu consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, secretarul apărării Lloyd Austin și șeful de stat major Mark Milley. La acea întâlnire, Biden a devenit convins că Statele Unite ar fi trebuit să facă mai mult pentru a opri presiunea din partea lui Vladimir Putin, scrie Corriere della Sera.

Foto: Digi24

Leave a reply