sâmbătă, iunie 15

3.000.000 de lei finanțare pentru proiecte ale asociațiilor de sprijinire a familiilor

Ministrul Familiei, Gabriela Fireaa, a anunțat, miercuri, o finanțare de 3.000.000 de lei pentru proiecte ale asociațiilor de sprijinire a familiilor. Vor fi premiate 60 de proiecte cu câte 50.000 de lei, iar finanțarea este nerambursabilă.

„Înființăm Concursul național de proiecte pentru familii! Sprijinim financiar, cu 50.000 de lei pe proiect, organizațiile și asociațiile care derulează proiecte dedicate familiilor. Încurajez societatea civilă să participe la acest concurs național! Proiectul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse înseamnă acordarea unui grant, o finanțare nerambursabilă, în valoare de maximum 50.000 de lei pentru 60 de proiecte dedicate sprijinirii familiilor din România”, a precizat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Organizațiile și asociațiile din domeniu pot beneficia de acest sprijin financiar după ce își înscriu proiectele în concurs.

Am propus acest program nou în pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor. Cifrele oficiale Eurostat arată că în România avem aproape 227.000 de familii numeroase, cu 3 sau mai mulți copii. Aceste familii fac parte din toate categoriile sociale, deci și din grupuri vulnerabile sau minorități care au nevoie de sprijin”, mai arată ministrul Familiei.

Gabriela Firea menționează că anul trecut au fost finanțate 27 de proiecte înscrise în Concursul Național de Proiecte de tineret și în Concursul Național de Proiecte studențești. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a acordat finanțare de aproape 1 milion de lei și peste 2.000 de tineri au beneficiat de proiectele organizațiilor și asociațiilor, scrie g4media.

Pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiei este într-un stadiu avansat și urmează să fie transmis pe circuitul de avizere ministerială, mai menționează Firea.

Leave a reply