duminică, martie 3

2% cazuri noi – cea mai mică rată de infectare de la începutul pandemiei. 517 noi decese, în Spania, în ultimele 24 de ore, dar şi număr mare de vindecări

0
836

Conform datelor Ministerului Sănătății de la Madrid, în ultimele ore au fost înregistrate aproape 3.500 de noi cazuri de persoane infectate și 517 decese, din cauza pandemiei, în toată Spania.

Numărul celor infectați au crescut cu 2% de ieri până astăzi, ajungând la un total de 169.496, cea mai mică creştere de la începutul epidemiei.

Cea mai importantă statistică în acest sens este situaţia capitalei Madrid, care a fost epicentrul exploziei de cazuri de infectaţi şi morţi, dar care a înregistrat ieri o creştere de cazuri noi foarte scăzută: 1,19%.

De menţionat că Madridul înregistrează un număr imens de infectaţi (47.146) şi de morţi (6.423), dar tendinţa este una de scădere puternică dat fiind procentul de creştere de doar 1,19%.

După trei zile consecutive de scăderi și atingerea celui mai mic număr de decese din ultimele 20 de zile, sâmbăta trecută, cu 510 persoane, impactul negativ al coronavirusului a crescut din nou duminică, luând 619 vieți în doar 24 de ore şi ridicând îndoieli cu privire la tendință descendentă a datelor, care ar trebui confirmată săptămâna aceasta.

Astăzi, numărul de noi decese înregistrate a ajuns la 517, prin urmare, o nouă cădere faţă de zilele precedente şi o creştere de doar 3%, ceea ce ar restabili speranța în tendința descendentă.

Spania înregistrează de asemenea cel mai mare număr de persoane vindecate de COVID 19: 64.727, faţă de 62.391 înregistrate ieri, adică 2.336 noi recuperaţi.

Vestea proastă este că nu mai puţin de 24 de medici au murit din cauza infecţiei cu coronavirus, cei mai mulţi dintre ei fiind specializaţi în terapie intensivă.

Leave a reply