2.000 de vindecaţi într-o singură zi! Continuă tendinţa de scădere a impactului pandemiei în cele mai afectate ţări din UE

0
963

Deși datele se îmbunătățesc treptat, Spania continuă să înregistreze victime ale epidemiei de coronavirus cu sute de decese în fiecare zi. În această marți, au fost înregistrate 430 de decese în ultimele 24 de ore, potrivit anunţului Ministerului Sănătății, ajungând la un total de 21.182 de persoane. 

Persoanele care s-au recuperat după infecție numără deja 82.514 (1.928 mai multe decât luni), în timp ce cazurile diagnosticate pozitiv sunt 204.178. Această cifră a crescut cu aproape 4.000 de persoane în ultimele 24 de ore, menținând tendința unei creșteri zilnice de 2% în ultimele zile.

Unele date pot fi însă supuse unor modificări ușoare datorită revizuirii datelor pe care Guvernul de la Madrid le realizează în ultimele zile.

Spania a suferit cel mai groaznic moment la începutul lui aprilie, când a înregistrat 950 de decese într-o singură zi. Ca și în mulți alți indicatori din timpul pandemiei, era o statistică înregistrată la o săptămână în spatele Italiei. De atunci, ambele țări au menținut aceeași tendință descendentă, deși în acest caz curba spaniolă înregistrează un declin mai accentuat în ultimele zile.

În ciuda acestui fapt, Ministerul Sănătăţii începe să arate optimism privind evoluția epidemiei în unele zone din Spania.

„Există mai multe regiuni autonomice cu o incidență foarte scăzută și foarte aproape de o situație relativ controlabilă”, a declarat Fernando Simón, directorul Centrului pentru Coordonarea Urgențelor în Sănătate, în apariția sa zilnică.

Simón a subliniat că „evoluția din ultimele 14 zile, perioada de incubație a virusului, este încă corectă”, deși a dorit să precizeze că mai există și alte „comunități autonome care mențin o incidență relativ importantă”.

Marți, Consiliul de Miniștri este programat să detalieze unele măsuri pentru a flexibiliza accesul copiilor sub 12 ani să iasă pentru o scurtă plimbare ori de câte ori sunt însoțiți de un adult și fără a putea vizita parcurile.

Redăm mai jos situaţia pandemiei în lume, Europa, SUA, Spania, Italia şi China, în privinţa numărului de persoane infectate (coloana cu roşu), decese (negru) şi persoane vindecate (verde).

(Sursa: captură El Pais, date valabile la ora 11.30, 21 aprilie 2020)

Leave a reply