1Decembrie/ Burduja: „Patriotismul este suma paşilor pe care îi facem în fiecare zi pentru România”

0
84

Patriotismul este suma paşilor pe care îi facem în fiecare zi pentru România, de la lucrurile mici la visurile mari, a afirmat, joi, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, de Ziua Naţională.

„N-am făcut noi toţi, cu atâta sânge, o Românie Mare, pentru ca ea să nu fie tare şi prosperă în noile ei graniţe, cu dragoste pentru toţi cetăţenii buni ai statului, cu mândrie pentru neamul pe care-l reprezentăm, cu credinţă în misiunea lui istorică’, spunea Ionel Brătianu, întâiul ctitor al României Mari.

Da, 1 Decembrie 1918 a fost un miracol înfăptuit de oameni care au iubit România mai mult decât orice şi au ridicat-o mai sus decât oricând. Datoria noastră astăzi este să le continuăm lucrarea şi să ne străduim cu toţii în fiecare zi, nu doar de Ziua Naţională, să lăsăm în urma noastră o ţară mai bună, într-o lume mai bună”, a scris Sebastian Burduja pe pagina sa de Facebook.

El adaugă că „patriotismul este suma paşilor pe care îi facem în fiecare zi pentru România, de la lucrurile mici la visurile mari”.

Dincolo de greutăţile vremurilor, lumina care străpunge întunericul ne arată calea. E timpul ca cei care îşi doresc să aprindă lumina în şi pentru România să vorbească mai tare decât cei care vor să o stingă. Pentru că nimic nu se poate zidi fără speranţa şi credinţa că se poate, că lupta asta are un sens (cel mai frumos dintre toate), că nimic nu este în zadar, că nu suntem cu nimic mai prejos decât alţii. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români de pretutindeni”, transmite Burduja.

Leave a reply