1,8% – cea mai mică rată de infectare. Spania forţează „încălecarea” coronavirusului. Vestea proastă: numărul total de morţi

0
1361

Criza provocată de pandemia de coronavirus continuă să ia vieţi pe continent. În Spania, virusul continuă să facă ravagii printre persoanele deja infectate, dar vestea bună e că scade contaminarea.

Autorităţile anunţă că epidemia a atins deja faza de vârf şi că, în mod normal şi dacă nu apare o revenire a infectărilor, din acest moment va continua tendinţa de aplatizare a curbei impactului negativ.

Spania forţează acum „încălecarea” virusului, după o lună de carantină în care a înregistrat statistici devastatoare.

Ministerul Sănătății de la Madrid a înregistrat din nou o scurtă scădere a infecțiilor cu coronavirus, deși decesele au revenit pe creştere. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.045 de cazuri noi și 567 de victime mortale.

Numărul morților se ridică acum la 18.056. Numărul celor infectați a crescut cu 3.045 și a ajuns la 172.541 de la începutul pandemiei.

Este cea mai bună cifră de când a început pandemia în sensul celei mai mici creşteri procentuale de persoane infectate: 1,8%.

Luni, curba a dat din nou o respirație celor care analizează cu îngrijorare numărul de decese cauzate de coronavirus. După câteva zile de suișuri și coborâșuri şi după ce și-a abandonat traiectoria descendentă, numărul de decese într-o zi a scăzut din nou. Astăzi, din păcate, asistăm la o ușoară revenire: 50 de morţi în plus faţă de ieri.

Aceasta reprezintă o creştere de 3,2% faţă de ziua precedentă a numărului de persoane care şi-au pierdut viaţa

Cifra pozitivă este dată de persoanele vindecate: 67.504 pacienți infectaţi cu Covid-19 au fost deja externaţi, cel mai mare număr de pe continent.

În toată lumea sunt înregistrate 1.878.265 de persoane infectate cu coronavirus şi 119.829 de decese.

SUA reprezintă ţara cu cele mai negre cifre: 582.607 infectaţi şi 23.628 de morţi.

În Europa, Italia este ţara cu cei mai mulţi morţi (20.465 la 159.516 infectaţi).

Leave a reply