În puţine locuri din lume nu a pătruns coronavirusul. Acolo unde însă nu a reuşit să-şi facă loc printre oameni a fost în general în teritorii insulare, în state foarte mici şi izolate, paradisuri turistice în care ajungi doar cu elicopterul sau hidroavionul ori cu mici nave maritime.
Jurnaliştii publicaţiei Las Provincias au realizat un inventar al acestor locuri ferite de pandemie, iar incursiunea printre ele merită nu doar pentru a afla unde nu a ajuns coronavirusul, ci şi pentru o călătorie imaginară în vremuri în care turismul rămâne la nivel de imagini online.
Insulele Solomon | Insulele Solomon reprezintă o țară insulară independentă, situată în Oceania, în Melanesia tradițională. Face parte din Commonwealth-ul britanic. Are 650.000 de locuitori.
Insulele Marshall | Oficial, Republica Insulelor Marshall este o țară insulară situată în Oceanul Pacific, în regiunea Micronezia.
Aceasta făcea parte din teritoriul de încredere al Insulelor Pacificului și se afla sub administrația Statelor Unite.
Locuiesc aici 53.000 de oameni.
Tonga | Acest regat polinezian are peste 170 de insule, multe dintre ele nelocuite și în mare parte căptușite cu plaje albe și recife de corali și acoperite de pădurile tropicale.
Insula principală, Tongatapu, este protejată de lagune și stânci de calcar.
Palau | Este un arhipelag de peste 500 de insule, care face parte din regiunea Micronezia din vestul Oceanului Pacific. Are 20.000 de locuitori.
Nauru | Oficial Republica Nauru, este un stat Micronezia, situat în centrul Oceanului Pacific, cuprinzând o singură insulă situată chiar la sud de ecuator. Are în jur de 10.000 de locuitori, ceea ce o face unul dintre cele mai mici state din lume.
Kiribati | Kiribati este o republica insulară centrală a Pacificului, include 33 de atoli de corali și insule care acoperă ecuatorul.
Cu lagune și plaje cu nisip alb, multe dintre insulele sale sunt pustii și oferă o locație îndepărtată pentru pescuit, scufundări și observarea păsărilor.
Lesoto | Un regat fără litoral, la mare altitudine, înconjurat de Africa de Sud. Lesoto este străbătut de o rețea de râuri și lanțuri montane, inclusiv vârful de 3.482 m, Thabana Ntlenyana. Pe platoul Thaba Bosiu, în apropierea capitalei Lesotho, Maseru, sunt ruinele care datează din regatul Moshoeshoe I, din secolul al XIX-lea.
Coreea de Nord | Are 25 de milioane de locuitori. Ocupă porțiunea nordică a peninsulei coreene, situată la est de Republica Populară Chineză, între Marea Japoniei și Marea Galbenă. Se limitează la nord cu China, la nord-est cu Rusia, la est cu Marea Japoniei, la sud cu Coreea de Sud și la vest cu Golful Coreei.
Vanutu | Acest arhipelag, de origine vulcanică, este situat la aproximativ 1.750 km est de Australia, 500 km nord-est de Noua Caledonie, la vest de Fiji și la sud de Insulele Solomon, în apropiere de Noua Guinee.
Turkmenistan | Situat în Asia Centrală, Turkmenistanul se limitează la nord-vest cu Kazahstan, la nord și nord-est cu Uzbekistan, la sud-vest cu Iran, la sud-est cu Afganistan și la vest cu Marea Caspică, fiind considerat un stat cu acces la mare.
Micronezia | Constând din patru state, populația sa este de peste 100.000 de locuitori.
Samoa | Este o țară care cuprinde cel mai vestic grup al arhipelagului Samoa, în Polinezia.
Multe dintre insulele sale au plaje cu recif și interioare accidentate acoperite de pădurile tropicale cu chei și cascade.
Tadjikistan | Situat în Asia Centrală.
Are o populație estimată la 8 milioane și o suprafață de 144.100 km², se învecinează cu Afganistanul la sud, Uzbekistan la vest, Kârgâzstan la nord și Republica Populară Chineză la est.
Tuvalu | Una dintre cele patru țări care formează Polinezia, sau una din cele 14 care formează Oceania. Capitala sa este Funafuti. Cele mai apropiate țări de Tuvalu sunt Kiribati, Samoa și Fiji.
Comore | Țară formată din trei insule din sud-estul Africii, situată la capătul nordic al canalului Mozambicului în Oceanul Indian, între nordul Madagascarului și estul Mozambicului
[…] 15 locuri din lume ferite de coronavirus […]