15 locuri de vizitat în jurul Barcelonei

0
9132

Știți deja că Barcelona a devenit unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. În plus, adesea, vizitatorii repetă vacanţele aici și începe să prindă contur un nou obicei: cunoaşterea orașelor din jurul capitalei catalane. Sunt locuri care merită o excursie pentru a le cunoaște, unele pe coastă, altele foarte aproape de capitală și mai mult spre interiorul provinciei, înconjurate de peisaje frumoase.

1) Mănăstirea din Montserrat

Începem cu una dintre emblemele Cataloniei și o excursie esențială la Barcelona.

Mănăstirea din Montserrat

Mănăstirea din Montserrat

Montserrat este locul central al unui mic sistem montan de la marginea Barcelonei, care se află în cadrul unui parc natural unde există impunătoarea mănăstire cu abația sa.

Cu origini care datează din secolul al IX-lea, în această abație puteți vedea figura Fecioarei de Monserrat – patronul spiritual al Cataloniei.

Pentru a ajunge la Monserrat de la Barcelona, ​​pe lângă mașina dvs., puteți utiliza trenul suburban și apoi urcați pe munte, fie pe funicularul Aero, fie pe calea ferată.

În Monserrat puteți vizita abația și câteva muzee, dar puteți merge, de asemenea, de-a lungul mai multor trasee care traversează muntele abrupt, renumit pentru formele sale capricioase.

2) Colonia Güell a lui Gaudí

În Santa Coloma de Cervelló, la marginea Barcelonei, la doar o jumătate de oră de centrul orașului, găsiți Colonia Güell unde puteți vedea o biserică unică în lume.

Colonia Güell a lui Gaudí

Este o creație magică realizată de Gaudí, marele arhitect modernist ale cărui lucrări au devenit unele dintre marile atracții ale unei vizite la Barcelona. Güell a fost un antreprenor textil foarte bogat, care a creat o colonie pentru muncitorii săi.

L-a însărcinat pe prietenul său Gaudí să construiască o biserică cu libertate creativă absolută, pentru a oferi servicii religioase lucrătorilor care urmau să locuiască în colonia menționată. Acest lucru a determinat ca biserica Colonia Güell să devină laboratorul de proiectare al lui Gaudí, unde celebrul arhitect catalan a putut experimenta diferite soluții, gândindu-se la marea lucrare Sagrada Familia, din Barcelona. Este o clădire în care nu există nicio ordine sau model. Pentru a da un exemplu, fiecare coloană este diferită, atât în ​​ceea ce privește materialele de construcție, cât și înclinarea lor. O adevărată nebunie! În cuvintele lui Gaudí, datorită faptului că a construit această biserică i-a fost puțin mai ușor să abordeze proiectul Sagrada Familia.

3) Mănăstirea San Cugat del Vallés

Foarte aproape de Barcelona, ​​la doar o jumătate de oră, găsești un loc de patrimoniu remarcabil, care merită vizitat, Mănăstirea San Cugat. Este o mănăstire benedictină întemeiată în secolul al IX-lea, care a avut o importanță deosebită în timpul secolelor X și XI.

Mănăstirea San Cugat del Vallés

Cu un plan pătrat și arcade semicirculare susținute pe perechi de coloane, puteți vedea capitelele din secolul al XII-lea cu scene biblice, animale și meșteșuguri artistice.

Din biserica care amestecă romanicul cu stilul gotic, veți fi lovit de trandafirul mare de pe fațada principală, iar în interior veți vedea trei nave finisate în trei abside.

4) Manresa

La o oră de la Barcelona găsești orașul Manresa, unde există două monumente care merită vizitate.

Seu de Manresa

Pe de o parte, Seu de Manresa, o mare bazilică în stil gotic construită din 1328 de același arhitect al Catedralei Mării din Barcelona, situat în vârful unui deal, în interiorul său vei fi lovit în special de marele altar din 1394, marea bijuterie artistică a bazilicii.

Și pe de altă parte, un loc care pune Manresa pe harta principalelor pelerinaje religioase, Cueva de San Ignacio de Loyola.

Este peștera în care sfântul a stat un an, din martie 1522, perioadă în care a trăit mai multe experiențe mistice care l-au determinat să scrie opera sa despre Exercițiile spirituale acolo.

În acea enclavă și ca preludiu al peșterii, puteți vedea acum o biserică în stil baroc, cu un interior din secolul al XIX-lea.

5) Mănăstirea Món Sant Benet

Foarte aproape de Manresa, în Sant Fruitós de Bages, la o oră de Barcelona, ​​puteți vizita un colț mirific.

Mănăstirea Món Sant Benet

Aceasta este mănăstirea Món Sant Benet, care, deși originile sale datează din secolul al X-lea, clădirea pe care o vizitați este cea construită în secolul al XII-lea în stil romanic.

Mănăstirea a fost abandonată în timpul Confiscării din 1837, dar în 1905 a fost dobândită de familia pictorului Ramón Casas, care a reformat zona celulelor vechi ale călugărilor pentru a le permite ca reședință.

Puteți vizita și zona reabilitată de familia sus-menționată a burgheziei catalane, unde veți vedea o colecție de mobilă și obiecte care i-au aparținut.

6) Castelul Cardona

Unul dintre cele mai interesante monumente pe care le puteți vizita în provincia Barcelona este, fără doar și poate, Castelul Cardona, situat pe același traseu ca Manresa, puțin mai spre interior.

Castelul Cardona

La o oră și jumătate de capitală, acest castel istoric este situat pe vârful unui deal de lângă orașul Cardona, a cărui istorie este marcată de prezența unei mine de sare pe care o puteți vizita.

Castelul Cardona a cunoscut momente cheie în istorie și a câștigat reputația de a fi o fortificație care nu a fost niciodată învinsă.

Astăzi, acest mare castel găzduiește un parador național și în timpul vizitei veți vedea o mare biserică romanică lombardă care se află în interiorul fortificației.

7) Vic

Pe drumul către regiunea Garrotxa, la o oră și jumătate de Barcelona, ​​se află orașul Vic, de origine medievală, unde iese în evidență marea sa Plaza Mayor, al doilea ca mărime din Catalunya datorită dimensiunilor sale.

plaza Mayor de Vic în Barcelona

În timpul vizitei la Vic, veți putea vedea, dintr-un templu roman reconstruit, până la Catedrala din Sant Pere, un amestec minunat de stiluri arhitecturale, în care se evidențiază clopotnița în stil romanic.

Dar, cu siguranță, veți fi surprinși și de picturile care acoperă toți pereții catedralei realizate de artistul local José María Sert, considerat cel mai bun pictor mural din lume în anii ’30.

De asemenea, merită remarcat Muzeul Episcopal cu o colecție impresionantă de opere de artă romanică și gotică care îl fac unul dintre cele mai importante muzee de artă medievală din Europa.

Și, desigur, nu trebuie să pierdeți ocazia de a încerca deliciosul Vic Salchichón făcut într-un mod artizanal.

8) Rupit

Dacă trebuie evidențiat un oraș frumos din provincia Barcelona, ​​acesta este, fără îndoială, Rupit, care se află la 100 de kilometri nord de Barcelona. Este un oraș de origine medievală, cu rămășițele unui castel de la începutul secolului al XI-lea, situat într-un cadru cu adevărat frumos de peisaj, care se întinde pe un deal și lângă un râu meandru.

Rupit – oraș catalan medieval

Este un oraș destul de turistic, are un adevărat farmec să vă plimbați pe străzile sale pietruite din secolele XVI și XVII. Un loc recomandat pentru a face o excursie din Barcelona.

9) Riscos de Tavertet

Dacă din Barcelona căutați să faceți o excursie pentru a vedea câteva peisaje frumoase, puteți merge să vedeți Risco de Tavertet, în zona naturală din Las Guillerías, în apropiere de Rupit. Acestea sunt câteva roci care se ridică deasupra mlaștinilor Sau și Susqueda, cu ansambluri stâncoase roșiatice într-o zonă împădurită, cu precipitați mari.

Risco de Tavertet – o lume pierdută împreună

Peisajele sunt spectaculoase, iar acolo aveți orașul Tavertet, cu case de piatră, unele construite încă din secolul al XVII-lea.

10) Sitges

Sitges a devenit celebru în lume, în afară de plajele sale, pentru festivalul său de film. De fapt este una dintre cele mai solicitate vizite în împrejurimile Barcelonei cu un motiv întemeiat! Întrucât este un oraș care își amestecă marile plaje cu tradiția indienilor și casele sale în stil modernist și colonial.

Sitges

Oraș de coastă situat la 40 de kilometri sud de Barcelona. Pe lângă excursia la Sitges, trebuie să vă plimbați prin cartierul vechi de pescuit cu casele albe. Puteți vizita, de asemenea, muzeul Cau Ferrat în vechea casă-atelier a artistului Santiago Rusiñol și muzeul Palacio Maricel cu colecția sa de artă. Un monument pe care trebuie să-l vezi este biserica San Bartolomeu, una dintre imaginile iconice ale Sitges.

11) Vilanova i la Geltrú

Alături de Sitges, la 48 de kilometri sud de Barcelona, ​​în Vilanova i la Geltrú veți găsi mai multe puncte de interes.

Vilanova și la Geltrú lângă Barcelona

În acest mic și liniștit oraș de coastă, ceea ce nu puteți rata, este castelul său, Plaza de la Villa și turnul său de veghe, de unde a fost controlată sosirea piraților în oraș. Dar ceea ce vă va impresiona este Daurada Beach Club, una dintre acele terase fermecătoare lângă mare de unde puteți vedea un apus de soare spectaculos.

12) Tossa de Montbui

La o oră de Barcelona este un loc foarte interesant: Tossa de Montbui.

Tossa de Montbui – Santa Maria

Este vorba despre rămășițele unui castel din secolul al X-lea, situat pe vârful unui deal, care a fost abandonat în secolul al XII-lea și unde puteți vedea biserica al cărui interior are un stil romanic foarte primitiv, foarte interesant.

Conservarea acestei arhitecturi se datorează faptului că, de când a fost abandonată, nu a avut evoluția arhitecturală obișnuită în biserici.

13) Tarrasa

Poate că Tarrasa va fi unul dintre locurile care vă va surprinde cel mai mult în excursiile din jurul Barcelonei.

Masía Freixa în Tarrasa

Tarrasa se află la 35 de kilometri spre interior și este un oraș istoric cu o puternică tradiție industrială textilă a burgheziei catalane.

Însă atracția pe care Tarrasa o are astăzi este modul în care această tradiție industrială este intercalată cu clădiri spectaculoase moderniste, precum Masía Freixa, care găzduiește acum biroul de turism, sau Casa Alegre de Segra. Este unul dintre orașele care a reușit să se reconstruiască, păstrând farmecul marilor coșuri de cărămidă roșie, atât de caracteristice fabricilor orașelor industriale. În vizita la Tărrasa vă puteți înscrie pentru vizite ghidate la patrimoniul său industrial modernist, precum și un traseu prin istoria sa medievală, cu un turn sau biserici originale din secolele VI-XII.

14) Mura

Puțin mai departe spre interior de Tarrasa și la o oră de Barcelona, ​​găsești Parcul Natural Sant Llorenç del Munt și l’Obac, unde se află orașul Mura.

Mura – oraș medieval

Este un oraș cu case de piatră care datează din secolul al X-lea, care s-a dezvoltat din biserica romanică din San Martín.

În plimbarea pe străzile orașului, văzând fațadele din piatră ale caselor lor, veți descoperi câteva colțuri frumoase ale arhitecturii rurale.

15) Vilafranca del Penedés

Poate că nu știi că foarte aproape de Barcelona, ​​la o oră spre sud-vest, găsești o zonă viticolă foarte importantă, unde poți vizita și capitala județului, Vilafranca del Penedés.

Escapadă viticolă în Vilafranca del Penedés

Cu porecla de Capitala Vinului, printre extinderi largi de podgorii găsim acest oraș istoric, prezidat de bazilica sa, Santa María și înconjurat de străzi cu clădiri moderniste.

Asigurați-vă că mergeți la clopotnița sa, de unde puteți vedea vederi panoramice spectaculoase ale zonei care în zilele senine ajung pe muntele Montserrat.

În Vilafranca del Penedés puteți vizita, de asemenea, unul dintre cele mai vechi muzee ale vinului din Spania, unde puteți afla multe curiozități despre producția sa și caracteristicile vinurilor locale.

Fără a uita de vizitele populare la vinurile Penedes, la una dintre cele mai cunoscute vinării: Bodegas Torres.

 

Alte excursii din Barcelona

BARCELONA – panoramă

Puteţi alege orașul Girona și, de asemenea, orașul Tarragona, vechiul Tarraco Roman, declarat patrimoniu mondial.

Sau unele dintre cele mai apropiate colțuri ale Costa Brava. De asemenea, puteți cunoaște orașele medievale din regiunea Garrotxa, în interiorul provinciei Girona; orașe cu zid, precum Solsona în provincia Lleida sau Montblanc, lângă Tarragona; ori Tortosa, tot în Tarragona, cu marea sa catedrală.

De asemenea, mănăstirile din Traseul Cistercian, cum ar fi cea din Poblet sau Santes Creus din provincia Tarragona, sau cea din Vallbona de las Monjas, aflată deja în provincia Lleida.

(Traducere din „Guyas Viajar”)

Leave a reply