sâmbătă, iulie 20

15.238 de morţi în Spania, dar tendinţa revine pe minus după două zile de creştere. Numărul vindecaţilor de coronavirus: 52.165

0
827

Decesele din cauza coronavirus își continuă tendința descendentă în Spania. Datele au scăzut miercuri, când au fost raportate 683 de decese noi, după două zile consecutive cu creșteri. Numărul de noi pozitivi, 5.756, a scăzut din nou, confirmând tendinţa pozitivă, cu suișuri și coborâșuri, care vine timp de aproape două săptămâni.

Dacă te uiți la graficul noilor decese, este din ce în ce mai clar că Spania traversează platoul pe care l-au prezis experții. Căderea numărului de persoane afectate de pandemie, avertizau specialiştii, nu va fi un V inversat, ci mai degrabă un U.

Înainte de o scădere hotărâtă a cifrelor, vor exista câteva zile de mici urcurşuri şi coborâşuri. Totul indică faptul că suntem în acele zile. Numărul oficial al celor decedați se ridică la 15.238, anunţă El Espanol, deși în ultimele zile a devenit clar că numărul real este mult mai mare, de vreme ce numai cei care au fost diagnosticați anterior intră în statistici, ceea ce înseamnă că mulți pacienți care și-au pierdut viața în casele lor sau în casele de bătrâni nu apar în statisticile oficiale.

Cu numărul de cazuri noi confirmate se întâmplă ceva similar cu decesele. Aceste cifre nu relevă, de asemenea, magnitudinea totală a infecțiilor din țară. Însuși Ministerul Sănătății presupune că 90% nu sunt cunoscute. Statisticile sunt în totalitate condiționate de numărul de teste care sunt efectuate, deci dacă acestea cresc substanțial, la fel vor fi și datele, ceea ce nu înseamnă neapărat că epidemia progresează.

Numărul persoanelor vindecate oficial (cifrele trebuie tratate cu aceleași precauții ca și cele anterioare, din aceleași motive) urmează şi ele un ritm bun. 4.144 de persoane au fost externate miercuri, conform datelor de joi. Totalul se ridică deja la 52.165, adică 34,2% din numărul celor înregistraţi oficial ca fiind pozitivi.

Ministerul a trecut două zile consecutive fără a adăuga numărul de persoane internate în UCI și spitale. Problema este că nu toate comunitățile autonome o raportează în același mod: în timp ce unii furnizează numărul tuturor pacienților care au trecut prin aceste unități, alții dau numărul actual în fiecare zi, scăzând descărcările și decesele, ceea ce nu conduce la o statistică omogenă.

Leave a reply