11.600 de morţi în căminele de bătrâni! Totalul deceselor în Spania: 19.130. Vindecaţi: 74.797

0
1430

Cel puțin 11.600 de persoane au murit în reședințele de servicii sociale din cauza coronavirus sau simptome compatibile. Cifra include centrele pentru persoanele în vârstă și, de asemenea, cele pentru persoanele cu dizabilități, ceea ce face imposibilă cunoașterea mărimii impactului pandemiei în special în casele de bătrâni.

Dar nu există nici o îndoială că aceasta este una dintre principalele surse de contagiune. Datele rezultă din compilarea cifrelor oferite de comunitățile autonome (regiunile Spaniei). Fiecare decide ce date face publice. Guvernul continuă fără a da informații în acest sens, deoarece există comunități care nu au furnizat încă datele necesare.

În Spania, 19.130 de persoane au decedat din cauza Covid-19, potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății miercuri. Acestea sunt persoane decedate care au fost supuse testului, majoritatea în spitale, anunţă El Pais.

Nu se știe câți dintre cei 11.657 de rezidenți decedeţi din centrele de servicii sociale apar și în datele furnizate de Ministerul Sănătăţii, dar mulți dintre ei sunt probabil în afara statisticilor oficiale.

De asemenea, Departamentul de Sănătate al Catalunyei trimite ministerului doar datelor celor care mor în spital. Și mulți dintre cei care au murit în reședințele de servicii sociale nu au fost testați.

Numărul deceselor și noilor pozitivi pentru covid-19 au crescut mai puțin de 3% în această joi, potrivit datelor publicate miercuri de Ministerul Sănătății. Este a doua zi când acești doi indicatori cresc sub 3% (la 25 martie au făcut-o peste 20%).

Cifrele nu arată încă clar creșterea testării, ceea ce ar trebui să crească numărul de pozitivi. În număr absolut, Registrul de sănătate include deja 182.186 diagnosticați, 19.130 decedați și 74.797 vindecați.

Numărul deceselor și al noilor pozitivi infectaţi cu Covid-19 au crescut cu mai puțin de 3% în această joi, potrivit datelor publicate miercuri de Ministerul Sănătății. Este a doua zi când acești doi indicatori cresc sub 3% (la 25 martie au făcut-o cu peste 20%).

În apariția sa la Comisia de sănătate a Congresului, ministrul Sănătății, Salvador Illa, a subliniat că curba își încetinește creșterea de la sfârșitul lunii martie și că printre noile persoane depistate pozitive (5.183) există deja cazuri detectate cu teste rapide. Acest lucru ar explica de ce noile diagnostice au crescut în peste 2.100 de cazuri începând cu 14 aprilie.

 

Leave a reply