duminică, decembrie 3

0,96 de euro-preţ MAXIM la măştile anticoronavirus. Statul decide plafonarea tarifelor la unele materiale sanitare în Spania

0
870

Ministrul Sănătății, Salvador Illa, a anunțat marți că un preț maxim de vânzare pentru publicul spaniol al măștilor chirurgicale a fost stabilit de Guvernul de la Madrid la 0,96 euro pe unitate.

Această informaţie a fost anunţată de Illa la o conferință de presă la Palatul de la Moncloa, unde a explicat rezultatul ședinței de la Comisia Interministerială privind prețurile materialelor sanitare.

Cu toate acestea, comisia nu a stabilit prețurile altor produse care au fost recomandate cetățenilor pentru a se proteja de contagierea coronavirus, cum ar fi gelurile hidroalcoolice sau mănuşile chirurgicale.

Decizia are legătură cu tentativele de scumpire bruscă a acestor produse strict necesare pentru prevenirea extinderii pandemiei.

Ministerul Sănătății a dezvăluit şi cât au costat cele 640.000 de teste proaste cumpărate de stat pentru detectarea rapidă a coronavirusului: 6.988.035 de euro.

Copiii până la 14 ani au voie afară din case, dar nu oricum

În altă ordine de idei, Executivul a luat decizia mult-aşteptată de familiile care stau izolate strict la domiciliu de a le permite copiilor să iasă afară din case, dar în anumite condiţii.

„Voi emite un ordin pentru ca să poată face plimbări în aer liber copiii sub 14 ani”, a anunțat marți după-amiaza ministrul Sănătății, care a adăugat că va reglementa circumstanțele relaxării carantinei.

Consiliul de Miniștri a aprobat ca minorii de până la 14 ani să poată ieși în stradă, dar, în cuvintele purtătorului de cuvânt, María Jesús Montero, dar numai pentru a-și însoți părinții să meargă „la supermarket, farmacie sau instituții financiare”, unități deschise de la declararea stării de alarmă.

Aceste limitări au dus la numeroase critici din partea opoziției, ONG-urilor copiilor și asociațiilor de părinți.

Leave a reply