miercuri, decembrie 6

VIDEO. „Radu Moraru mi-a cerut 100.000$, Grigore Cartianu mi-a salvat banii”. Dezvăluiri incredibile despre patronul Naşul TV

Bomba aruncată de româno-canadianul Nick Carabas, care a povestit cum l-a înşelat Radu Moraru, a avut un efect de domino. Alţi oameni din Diaspora nord-americană încep acum să dezvăluie cum a încercat patronul televiziunii „Naşul TV” să-i escrocheze după aceeaşi metodă: bani daţi împrumut, pe care să nu-i mai returneze, dar să dea în schimbul lor un „certificat de acţionar” al televiziunii Naşul TV, o hârtie fără nicio valoare şi nedorită de nimeni.

Însă dacă Nick Carabas a pierdut doar 900 de dolari canadieni, se pare că lista celor care i-au dat bani „împrumut” lui Radu Moraru e mai mare, iar sumele şi ele pe măsură.

Curajul lui Nick Carabas l-a stimulat şi pe un alt român din Canada să vorbească despre „nada” pe care i-a întins-o Radu Moraru. Este vorba de Marius Mureşan, om de afaceri din Montreal şi jucător pe bursa din New York, pe care patronul de la Naşul TV l-a sunat după ce a obţinut telefonul lui de la Grigore Cartianu.

Mureşan a povestit, într-o transmisiune video pentru LUMEALIBERA.RO, că a fost foarte aproape să-i trimită banii în România lui Radu Moraru, dar cel care l-a ajutat să nu-şi piardă economiile a fost… Grigore Cartianu (fost realizator al emisiunii „Cronica de noapte”, la Naşul TV, încă din prima zi de existenţă a acestei televiziuni acum muribunde).

„I-am spus că îi dau banii, dar îmi trebuie o garanţie, nu pot da banii aşa. Mi-a zis, ştii că nu am nimic pe numele meu, că statul paralel, că nu ştiu ce… A început cu poveşti de genul SRI-ul mă urmăreşte etc… Mi-a zis, trimite-i pe numele mamei. I-am zis, băi, nu pot să dau nişte bani aşa, fără nişte garanţii”, a povestit Mureşan, care a dezvăluit cum s-a petrecut toată nebunia căreia era să-i cadă victimă.

Redăm mai jos mărturia sa şi a lui Grigore Cartianu despre acest caz de-a dreptul şocant, care arată cum un jurnalist celebru a ajuns să-şi folosească faima pentru a-i uşura de bani pe oameni pe care nu-i cunoştea, care în schimb îl priveau ca pe un om responsabil şi respectabil.

 

Grigore Cartianu:

Când i-a cerut banii lui Marius Mureşan, eu eram într-o situaţie complicată cu el. Îmi cerea şi mie bani împrumut şi nu-i mai vedeam scoşi de la el. Greu, greu! Zicea că mi-i dă în trei zile şi abia dacă îi scoteam în 6 luni! Cu ţârâita, cu 12 dolari, 14 franci elveţieni, cu 15 lei… Ţineam o agendă să văd cât mai are Radu Moraru să-mi dea. Iar eu nu sunt atât de potent încât să-i dau eu lui. În loc să-mi dea el mie bani pentru contractul meu la Naşul TV, îmi cerea el mie bani!

La un moment dat, datoriile crescuseră, avea să-mi dea vreo 7.000 de euro. Îl pistonam: „Băi Radu, înţeleg că nu poţi să mi-i dai pe toţi, dă-mi şi tu măcar ceva, o mie, două, arată că vrei, ce-i asta, înşelătorie?” Iar el zicea: „Lasă-mă acum, că m-au blocat ăştia cu statul paralel, dar acum fac o infuzie de capital” „De unde faci, mă, infuzie?”, îl întreb. „E un român din Canada, care are să-mi dea 100.000 de dolari”, îmi zice.

El nu mi-a spus că românul era Marius Mureşan, pe care eu i-l recomandasem după turneul meu din 2015, din SUA şi Canada. Şi-mi mai zice: „L-am ajutat pe omul ăsta cu un pont la Bursă la New York, a câştigat 500.000 de dolari şi înţelegerea a fost că dacă face banii ăştia trebuie să-mi dea mie 100.000 de dolari”. (În acest moment, Marius Mureşan râde cu poftă). „Deci mi-e dator mie! Şi cum îmi dă banii ăştia, cum îmi achit datoria faţă de tine”

A trecut timpul şi banii nu mai veneau. La un moment dat, l-am luat mai tare şi zice: „Vino la Hilton!” De ce, că el şi când era rupt în fund nu renunţa să cheltuie mult. Din trabucuri de o mie de euro şi din luat cafeaua la Hilton, nu se lăsa. Degeaba îi atrăgeam atenţia, măi Radu, mai lasă luxul, plăteşte-ţi oamenii mai întâi! Aş! El făcea impresie cu Hilton, cu trabucul, pentru a-i păcăli pe alţii, care să-l vadă acolo că are bani, are un nivel ridicat…

Marius Mureşan

Aici vreau să intervin eu. Ştiţi că am fost în Bucureşti atunci, am adoptat o fetiţă, şi m-am întâlnit cu el. M-a invitat la Hilton, prima oară când am fost. Am stat la cafele, el la trabucuri, încă se fuma atunci înăuntru… După o săptămână, înainte să ne întoarcem în Canada, seara ne-a chemat la el acasă. Am băut bere. Eu am băut, nu mai ştiu, una-două beri, că ştiţi că nu beau… El a băut toată lada! Cu whisky amestecat, vă daţi seama! Şi a început să-mi povesteacă despre Merkel, că are o legătură cu Merkel…

Grigore Cartianu:

… Că îl suna Merkel, nu? Că asta spunea mereu, că îl sună Merkel mereu să-i spună ce face cu Europa, cu migranţii, că atunci asta era criza. Şi îi ziceam, băi Radu, nu mai vinde fluturi! Acum face mişto de ea, îi spune Şparanghela Merkel, atunci îl suna să-i ceară sfaturi despre ce facem cu Europa asta (râd toţi). Dar, lăsaţi-mă să termin povestea cu Hilton! Mă duc acolo, crezând că îmi dă banii pe care mi-i datora, în sfârşit. Acolo, într-un separeu, el tot suna de pe telefonul lui la un număr din Canada…

Marius Mureşan:

… Pe mine…

Grigore Cartianu:

Tot suna şi nu răspundea. Marius nu-i mai răspundea.

Marius Mureşan:

Aşa e, da.

Grigore Cartianu:

Între timp, eu las pe telefonul meu pe masă. Moraru pune mâna pe telefonul meu şi dispare pe holuri. Se întoarce după vreo 10 minute şi zice: „Hai că se rezolvă! Au apărut nişte probeme cu ăsta care are să-mi dea mie 100.000 de dolari, dar lasă că rezolvăm acum”. Îmi dă telefonul înapoi şi după aia văd un apel: era chiar Marius Mureşan din Canada! Îi spun, Radu, scuză-mă puţin, trebuie să răspund.

De ce luase Moraru telefonul meu? Pentru că Marius Mureşan nu-i mai răspundea la apelurile lui prin care cerea banii, aflase şi el că ceva nu e în regulă cu Naşul. Şi atunci l-a sunat de pe telefonul meu, iar Marius a răspuns: „Da,Grigore!” „Nu, nu sunt Grigore sunt Radu Moraru”.

Apoi, m-a sunat Marius înapoi şi mi-a zis că îl sunase Moraru de pe telefonul meu, că insistă să-i dea banii. Iar Marius îmi zice: „Eu sunt cu pixul pe CEC, Grigore, să-i trimit banii, tu ce zici?” Şi atunci a fost momentul în care eu am plecat de la masa din separeu şi i-am spus lui Marius Mureşan:

„Uite, eu mă simt dator faţă de tine ca şi cei faţă de toţi pe care i-am spus în contact cu Radu Moraru, să îţi spun: banii daţi împrumut lui nu-i mai vezi, pentru că el îi consideră donaţie. Dacă vrei să-i dai ca donaţie la Naşul TV, e treaba ta! Dacă însă vrei să-i dai împrumut, să ştii că la Radu Moraru împrumutul e donaţie, de ce? Pentru că nu-şi achită datoriile. Mai ales dacă-s bani mulţi şi mai ales că el se tot afundă în datorii”

După asta, Marius l-a anunţat că nu-i mai dă banii, iar el vine la mine, dă cu pumnul în masă şi strigă: „Futu-i morţii mă-sii, Coldea ăsta!” Eu întreb: „ce treabă are, mă, Coldea?” Iar el îmi zice: „Cum, măă, nu ţi-e clar că Coldea ascultă tot?!! Ăsta e omul lui Coldea, l-a plasat acolo la Montreal” (Marius Mureşan râde copios).

Eu nu i-am spus niciodată, dar îi spun acum: „Bă, Coldea sunt eu! Că eu i-am spus lui Marius Mureşan să fie atent cu banii, că dacă îi dă ca împrumut să-i considere bani pierduţi”.

Şi aici ajung la o trăsătură îngrozitoare a lui Radu Moraru: şi în cazul lui Marius Mureşan, şi în cazul lui Nick Carabas: în momentul în care nu reuşeşte să te înşele sau în momentul în care îi spui un adevăr în faţă, te târăşte prin nişte zoaie incredibile! Are o imaginaţie bolnavă. E nebun complet, vă spun! M-am şi gândit să-l dau în judecată pentru calomnie, dar nu ai ce lua de pe el.

Marius Mureşan:

Hai să vă spun cum s-a închis problema. M-a sunat după vreo două-trei luni. Era beat muci, că se simţea foarte clar în telefon. M-a ameninţat că ştie el că sunt securist, că o să sune la Immigration Canada, eu fiind cetăţean canadian… Şi i-a zis: „Bă, tu eşti beat?” „Nu, zice el, că eu pot să beau până dimineaţa şi a doua zi nu am nimic”. I-am spus: „În felul ăsta, nu avem ce discuta!” Şi i-am închis telefonul. M-a sunat după alte două-trei minute şi mi-a zis, că ştii, că nu e chiar aşa, că avem fiecare nervi… De atunci s-a închis totul şi n-am mai avut nicio discuţie cu el.

Marian Petruţa:

Nu ştiu dacă foarte mulţi vor fi convinşi despre ce spunem noi şi alţii despre el, dar sigur vor fi unii care vor spune că au păţit şi ei la fel, că au dat bani, care au tăcut până acum, cum e cazul domnului Nick Carabas din Toronto. Mi s-a părut interesant ce a spus Grigore legat de banii de la Marius Mureşan, că de fapt el i-ar fi datorat lui Radu Moraru, că nu erau ai lui Marius. Dacă vă uitaţi la ultimele emisiuni în care l-a atacat pe domnul Nick Carabas, cel care i-a împrumutat 900 de dolari, Moraru a zis că acţiunile făceau 1.500 de dolari, de fapt, şi că a primit doar 1.000 pe ele. Deci are o tactică de a suci lucrurile şi de a le prezenta… ! Sigur, eu am rămas dezamăgit, pentru că eu l-am respectat ca jurnalist. Dar să spună că eu i-aş fi cerut bani şi să mintă cu atâta nonşalanţă, post să spun că a fost un şoc pentru mine.

 

Grigore Cartianu:„I-am spus că nu-i normal să mai plece din emisiune ca să radă un pahar de whisky sau să mintă mai rău decât Ponta”

În afară de aceste dezvăluiri cu adevărat incredibile pentru un om în care milioane de români şi-au pus cândva toată încrederea, Grigore  Cartianu a făcut şi o mărturisire din „bucătăria” Naşul TV, potrivit căreia Radu Moraru bea whisky înainte şi în timpul emisiunii!

„Ajutaţi-l pe Radu Moraru! Nu râdeţi de el! Recomandaţi-i un medic bun, un control… Majoritatea oamenilor au rugămintea asta, îmi dau sfatul ăsta. Eu le spun aşa: cu Radu Moraru am încercat treaba asta. Ultimii doi-trei ani de colaborare cu el au fost anii în care eu, în particular cu el, am vorbit foarte franc. I-am spus: Măi, Radu, nu-i normal ca înainte de emisiune să bei un pahar de whisky. Nu-i normal ca în timpul emisiunii să dispari câteva minute, când mai sunt şi 3-4 invitaţi la masă, ca să razi tu un pahar de whisky. Nu-i normal! Apoi, i-am zis o dată în faţă: Băi, Radu, nu-i normal să minţi! Eu nu credeam că există un mincinos mai mare ca Victor Viorel Ponta. L-ai depăşit. Uitaţi-vă şi acum la el şi în 10 minute de emisiune veţi descoperi 30 de minciuni”, a mai spus Grigore Cartianu.

7 comments

  1. Cristache 6 mai, 2020 at 01:58 Răspunde

    Dar tu, Laurențiu, tu crezi că ești cinstit în relația cu alții?
    Pentru că după cum te-am cunoscut, ce am aflat de la tine și alții, cred că nu ești ceea ce vrei să pari!!

    • Laurențiu Ciocăzanu 6 mai, 2020 at 15:09 Răspunde

      Serios? Dacă spui tu, Costi Cristache, atunci aşa e… Mulţumesc de încredere! Succes în afaceri!

Leave a reply